Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Tο μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό στον κόσμο θέλει να χτίσει η ΡωσίαO μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο που θα μπορεί να φιλοξενεί ως 37000 πιστούς σχεδιάζεται να οικοδομηθεί σε περιοχή που ανήκει σε γυναικείο μοναστήρι στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ της Κεντρικής Ρωσίας.


«Η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει κοιτίδα της Ορθοδοξίας και τη μεγαλύτερη κατασκευή που θα φιλοξενήσει Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο» δήλωσε στο Znak.com η επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του έργου, Zhanna Ryabtseva .

Σύμφωνα με το Διεθνές Πρακτορείων Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει το 2020 και θα έχει ύψος 77 μέτρα. Ιθύνων νους του έργου φέρεται ο αρχιερέας π. Σεργκέι, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, επιβλέπει το γυναικείο μοναστήρι όπου πρόκειται να χτιστεί η εκκλησία και είναι ο εξομολόγος πολλών δημόσιων προσώπων. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι επενδυτές του έργου θα είναι τα «πνευματικά παιδιά» του π. Σεργκέι.


Υπενθυμίζεται ότι ον Νοέμβριο του 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μεγαλύτερου ορθόδοξου ναού Ναό της Σωτηρίας του Λαού στον κόσμο στο Βουκουρέστι, παρουσία του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.


sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου