Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Η Ελληνίδα επικεφαλής της Google Νοτιοανατολικής ΕυρώπηςΣτις αρχές του 2020, η Google ανακοίνωσε πως τον ρόλο της γενικής διεύθυνσης για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την Αθήνα αναλαμβάνει η Πέγκυ Αντωνάκου, μια Ελληνίδα με πολυετή πείρα σε θέσεις διοίκησης και marketing τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών στους κλάδους της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Τεχνολογίας και του Μάρκετινγκ, η κα. Αντωνάκου διετέλεσε CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ προηγουμένως είχε αναλάβει ρόλους ευθύνης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Πειραιά, ενώ κατέχει MBA από το Πανεπιστήμιο του Michigan.«Η ανάθεση του ρόλου της επικεφαλής της Google αποτελεί τιμή και προνόμιο για εμένα» δήλωσε η ίδια, «Είναι μια εταιρεία που καινοτομεί, βελτιώνοντας καθημερινά τις ζωές και το μέλλον δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη.

Σήμερα, νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί μαζί με μια δυνατή ομάδα μπορώ να συνεισφέρω προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, νιώθω ιδιαιτέρως χαρούμενη και αισιόδοξη διότι αναβαθμίζεται η Ελλάδα ως στρατηγικός κόμβος της ευρύτερης περιοχής».

ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου