Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Στις φλόγες ελληνικό κατάστημα εστίασης στη ΜελβούρνηΠυρκαγιά που σύμφωνα με την αστυνομία ενδεχομένως να οφείλεται σε εμπρησμό κατέστρεψε τα ξημερώματα την επιχείρηση ομογενών που φέρει την επωνυμία Loukoumades στην τουριστική περιοχή του Henley, λίγα μέτρα από την πλατεία Henley Square.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης και κατέστρεψε ολοκληρωτικά το εσωτερικό προκαλώντας ζημίες και στην επιχείρηση με παγωτά που βρίσκεται στο διπλανό κτίριο.

Περισσότεροι από 40 πυροσβέστες πάλεψαν με τις φλόγες για περίπου μισή ώρα οπότε και κατόρθωσαν να σταματήσουν τις φλόγες από το να εξαπλωθούν σε γειτονικά μαγαζιά.

Υπολογίζεται πως το περιστατικό προκάλεσε ζημιές ύψους $300,000.«Η αλήθεια είναι πως σοκαριστήκαμε γιατί είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περιοχή μας» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» η ομογενής Βίκυ, η οποία μαζί με τον σύζυγο και τον ανήλικο γιό της κατοικούν λίγα μέτρα πιο κάτω και είναι τακτική θαμώνες της επιχείρησης.

«Παρά το γεγονός πως η περιοχή εδώ είναι τουριστική, ουδέποτε είχαμε τέτοιες φασαρίες αφού είναι ανέκαθεν μια περιοχή γεμάτη από παιδιά και οικογένειες που κολυμπούν κάτω στην παραλία και μετά ανεβαίνουν στην πλατεία για φαγητό», λέει η Βίκυ η οποία επίσης συμφωνεί με τις υποψίες της αστυνομίας πως ενδεχομένως η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό.

“Η περιοχή είναι γεμάτη ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες ομογενών. Τα παιδιά μας είναι κάθε μέρα στην πλατεία. Αν πράγματι πρόκειται για εμπρησμό, ελπίζω η αστυνομία να καταφέρει να συλλάβει τους υπεύθυνους» συμπληρώνει η 43χρονη ομογενής.

«Ο ήχος και ο εκκωφαντικός θόρυβος ήταν κάτι το συγκλονιστικό», δήλωσε στα ξένα μέσα ο Milad Nahravani, ο άνθρωπος που πρώτος ανακάλυψε την επιχείρηση να φλέγεται.

«Όποιος το έκανε, έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τόσων παιδιών που μαζεύονται τριγύρω», συνέχισε.

Το πολυβραβευμένο ελληνικό εστιατόριο «Εστία», βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω και ήταν κλειστό όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, Γιάννης, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα το επώνυμο του, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγωδία» και για τους επιχειρηματίες των δύο μαγαζιών και δήλωσε πως πρωταρχικό του μέλημα είναι να επιδιορθώσει τις ζημιές το συντομότερο δυνατόν.

«Είναι πράγματι κρίμα», είπε.

Οι επιχειρηματίες των αλυσίδων καταστημάτων Loukoumades άνοιξαν το πρώτο τους μαγαζί τον Δεκέμβριο του 2017 στην περιοχή Hyde Park, το δεύτερο στην περιοχή Kensington Park και το τρίτο στο Henley το όπου ξέσπασε και η πυρκαγιά.

Η δημοφιλής επιχείρηση λειτουργούσε από τον Οκτώβριο του 2018

neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου