Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη ΣιγκαπούρηΕπιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλούνται το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν Κινέζο πολίτη, ηλικίας 66 ετών, που έφτασε στη Σιγκαπούρη στις 20 Ιανουαρίου, όπου εξετάστηκε και διαγνώστηκε με τον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο την Πέμπτη.Ο ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης και η κατάστασή του για την ώρα είναι σταθερή.


Ο 66χρονος άνδρας έφτασε στη Σιγκαπούρη από το Κουανγκτσόου μέσω πτήσης της China Southern τη Δευτέρα, ταξιδεύοντας με εννέα άλλους συντρόφους. Την επόμενη ημέρα παρουσίασε πυρετό και βήχα. Όταν έφθασε στο Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης του νοσοκομείου της Σιγκαπούρης, την Τετάρτη το απόγευμα, έγινε αμέσως η εισαγωγή του στο νοσοκομείο και τοποθετήθηκε σε δωμάτιο απομόνωσης όπου και παρέμεινε από τότε. Διαγνώστηκε με πνευμονία, χαρακτηρίστηκε ως ύποπτη περίπτωση και το βράδυ της Πέμπτης διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό.

Ο ασθενής είναι κάτοικος της πόλης Γουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία. Μία ακόμα περίπτωση κρούσματος του ιού στη Σιγκαπούρη είναι επίσης πιθανή, σύμφωνα με το Reuters.

Ο νέος ιός έχει κοστίσει τη ζωή σε 17 άτομα ενώ έχουν προσβληθεί τουλάχιστον 571 άνθρωποι παγκοσμίως.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου