Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ελληνες και Αλβανοί καλλιτέχνες τραγουδούν για τους πληγέντες του σεισμού στο ΔυρράχιοΗ σειρά συναυλιών με τίτλο «Το ροκ ενώνει τους λαούς» ξεκίνησε στο αμφιθέατρο των Τιράνων στην Αλβανία στις 3 Οκτωβρίου του 2019.
2020 πλέον και συνεχίζεται τον Φεβρουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια μουσική σύμπραξη Ελλήνων κι Αλβανών καλλιτεχνών με σκοπό τη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών.

Σε πρώτη φάση, το δημοφιλές αλβανικό γκρουπ «Οι Τρείς Σωματοφύλακες» που το απαρτίζουν γνωστοί μουσικοί, Elton Deda, Redon Makashi και Aleksandër Gjoka, με τη συνδρομή της Συμφωνικής Ορχήστρας Ραδιοτηλεόρασης της γειτονικής χώρας, φιλοξένησαν τον Χρήστο Δάντη στο Αμφιθέατρο της Λίμνης της αλβανικής πρωτεύουσας, μία συναυλία που παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 θεατές.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για συναυλία το δημοφιλές Αλβανικό συγκρότημα

Τώρα, στο «Gazi Music Hall» στην Αθήνα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και στο «Principal Club» της Θεσσαλονίκης στις 13 Φεβρουαρίου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υποδέχεται του «Τρεις Σωματοφύλακες». Μαζί τους ο Χρήστος Δάντης με προσκεκλημένο τον συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Θανάση Πολυκανδριώτη.Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου