Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Κολωνία: Εξουδετερώνουν βόμβα του Β’ Παγκοσμίου ΠολέμουΣε εκκένωση κτηρίων αλλά και σε αλλαγές στην κυκλοφορία των σιδηροδρόμων προχώρησαν οι αρχές στην Κολωνία την Τρίτη λόγω εξουδετέρωσης βόμβας που χρονολογείται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία ανακαλύφθηκε στο κέντρο της πόλης τη Δευτέρα (20/1).

Η βόμβα αυτή των 500 κιλών, αμερικανικής προέλευσης, βρέθηκε σε εργοτάξιο στη δεξιά όχθη του Ρήνου, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Η εξουδετέρωση ήταν προγραμματισμένη στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) και καθιστούσε απαραίτητη την εκκένωση κτιρίων που βρίσκονται κοντά, μεταξύ των οποίων η όπερα, γραφεία, καθώς και στούντιο του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Μόνο 15 πρόσωπα κατοικούν στη ζώνη εκκένωσης, όμως περίπου 10.000 άλλα εργάζονται συνήθως εκεί, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA).

Η βόμβα ανακαλύφθηκε κοντά στην πολυσύχναστη σιδηροδρομική γέφυρα Χοεντσόλερν, που οδηγεί στον καθεδρικό ναό και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Κανένα τρένο δεν θα μπορεί να διασχίσει τη γέφυρα όσο θα διαρκεί η εξουδετέρωση της βόμβας, εξήγησε η εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, ενώ ο μικρότερος σιδηροδρομικός σταθμός Μέσε/Ντόιτζ είχε κλείσει από το πρωί, επιφέροντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Παράλληλα κλείνει ο εναέριος χώρος και η ποτάμια κυκλοφορία σ’ αυτή τη σημαντική αρτηρία διακόπτεται όσο διαρκεί η εξουδετέρωση της βόμβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου