Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Γερμανία-Ούλμ: Νοσοκόμα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε πέντε βρέφηΗ γερμανική αστυνομία ερευνά την υπόθεση μιας νοσοκόμας που φέρεται να δηλητηρίασε με μορφίνη πέντε πρόωρα βρέφη σε μαιευτήριο της νότιας Γερμανίας, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Η γυναίκα είχε βάρδια στο μαιευτήριο της πόλης Ουλμ, τα ξημερώματα της 20ης Δεκεμβρίου, όταν πέντε νεογέννητα βρέφη παρουσίασαν ξαφνικά σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Τα μωρά είναι καλά στην υγεία τους μετά από στενή ιατρική παρακολούθηση.

Οι γιατροί κάλεσαν την αστυνομία όταν μετά από τεστ ούρων εντοπίστηκε ποσότητα μορφίνης στον οργανισμό των βρεφών, παρόλο που σε τουλάχιστον δύο από τα αυτά δεν είχε δοθεί μορφίνη ως μέρος της θεραπείας τους.

Μετά από έλεγχο στο προσωπικό, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια σύριγγα με μητρικό γάλα, στο ντουλάπι όπου φυλάει τα προσωπικά της αντικείμενα μια νοσοκόμα, το οποίο περιείχε μορφίνη, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο.

Δεν έχουν αποδοθεί ακόμα επίσημες κατηγορίες, καθώς εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου