Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τουρκία: Νομοσχέδιο αθωώνει τον βιαστή ανηλίκων εάν... παντρευτεί το θύμα του!Έπειτα από το 2016, επιχειρείται και πάλι να ισχύσει στην Τουρκία μέσω ενός φρικώδους νομοσχεδίου διάταξη σύμφωνα με την οποία ο βιαστής ανήλικου κοριτσιού θα γλυτώνει την ποινή, με την προϋπόθεση να... παντρευτεί το θύμα του (το οποίο φυσικά και δεν ερωτάται).

Το 2016 που προτάθηκε ο ίδιος νόμος προκλήθηκε παγκόσμια κατακραυγή και αποσύρθηκε, φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση επιμένει, σε αυτή την ανήκουστη αποποινικοποίηση του βιασμού και της παιδεραστίας.«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι οι πολιτικοί προσπαθούν να περάσουν νομοσχέδιο που παρέχει ατιμωρησία σε δράστες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων», δήλωσε η Suad Abu-Dayyeh, ακτιβίστρια που κινείται κυρίως στο χώρο της Μέσης Ανατολής, Βόρεια Αφρική, Αφγανιστάν και το Πακιστάν και εργάζεται σε ΜΚΟ που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών.


«Χαιρετίζω το γενναίο έργο των αγωνιστών για τα δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία, οι οποίοι αντιτάσσονται σθεναρά σε αυτό το νομοσχέδιο. Παρά το γεγονός ότι η νόμιμη ηλικία γάμου στην Τουρκία είναι τα 18 και άνω, μία κυβερνητική αναφορά το 2018 περί παιδικού γάμου, εκτιμούσε ότι συνολικά 482.908 ανήλικα κορίτσια παντρεύτηκαν την τελευταία δεκαετία», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου