Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν: Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη ΛιβύηΣτην ανακοίνωση ότι η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη προέβη πριν από λίγο ο Τούρκος Προέδρος.

«Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται πως θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα, καθώς η ανακοίνωσή του περί στρατευμάτων στην Λιβύη έρχεται λίγες μέρες πριν στην Διάσκεψη του Βερολίνου, στην οποία και σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση θα λάβει μέρος ο Χαλίφα Χαφτάρ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας μεταβαίνει σήμερα αιφνιδιαστικά στη Λιβύη με την ελπίδα να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί εκεχειρία στην εμπόλεμη χώρα.

Είναι σημαντικό και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία που οργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τόνισε ο Μάας προτού αναχωρήσει για τη Βεγγάζη, ένα ταξίδι το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί.

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου