Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

«Οι βιασμοί είναι κάτι σαν… κουλτούρα στην Αγία Νάπα»Νέα καταγγελία βιασμού στην Αγία Νάπα της Κύπρου, μετά την πολύκροτη υπόθεση με την 19χρονη Βρετανίδα, βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω του BBC και της εκπομπής της Victoria Derbyshire.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com, στην εκπομπή εμφανίστηκε το φερόμενο ως θύμα, το οποίο δήλωσε στην κάμερα, ότι το συμβάν σημειώθηκε σε πάρτι στην Αγία Νάπα πριν από 2 χρόνια και φερόμενος ως θύτης ήταν Σκωτσέζος θαμώνας του πάρτι. Η ίδια, όπως καταγγέλλει, αποφάσισε να προβεί στην καταγγελία του βιασμού της, όταν επέστρεψε στην χώρα της.

Η Αστυνομία της Σκωτίας ωστόσο, την «αποθάρρυνε», όπως λέει, να προχωρήσει την υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε, το σκηνικό άρχισε, όταν ο άγνωστος άνδρας της είχε βάλει κάτι στο ποτό της και ακολούθως την οδήγησε στην παραλία, όπου και ξύπνησε χωρίς να έχει 100% αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω της. Η ίδια πήρε το θάρρος να προβεί τώρα στη δημόσια καταγγελία, μετά και την πολύκροτη απόφαση για τη 19χρονη Βρετανίδα.


Όπως λέει χαρακτηριστικά, τα περιστατικά αυτά είναι συνηθισμένα στην Αγία Νάπα. «Είναι κάτι σαν κουλτούρα, έτσι είναι ο πολιτισμός εκεί…», ανέφερε. «Οδηγοί ταξί πρόσφεραν δωρεάν υπηρεσίες σε κορίτσια. Τις οδηγούσαν σε μπαρ» είπε. «Αφού είδα, τι ήταν η Αγία Νάπα... και καθώς δεν ήξερα πολλά για τους νόμους εκεί, δεν ένιωσα άνετα να πάω στην αστυνομία, για να καταγγείλω κάτι…» πρόσθεσε.

Η γυναίκα επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και όταν πήγε στην Αστυνομία, της είπαν, όπως ισχυρίζεται, ότι έπρεπε να κάνουν εξετάσεις και ακολούθως, ότι θα έπρεπε να παραδώσουν τα ευρήματά τους στις κυπριακές Αρχές. «Τους ρώτησα, αν θα μπορούσαν να διαφυλάξουν την ανωνυμία μου και δεν μου απάντησαν με βεβαιότητα. Μου είπαν, ότι θα ήταν δύσκολο να βρουν τον βιαστή και ότι τα δικαστήρια είναι σκληρά για τα θύματα και ότι θα εξεταστώ αρκετά» είπε.

Μετά απ’ αυτό, όπως υποστήριξε, αποφάσισε ότι δεν θα προέβαινε σε περαιτέρω ενέργειες. Ο Donna Duffy, που είναι στο τμήμα της Greater Glasgow, δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με τη γυναίκα τον Ιούνιο του 2017. «Η γυναίκα έδωσε κατάθεση σε δυο ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς από τη Μονάδα Διερεύνησης της Γραμμής Μεραρχίας της Greater Glasgow, ωστόσο δεν έγινε επίσημη καταγγελία» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζουμε αν ταυτίστηκαν εξετάσεις dna, με τις εξετάσεις που έγιναν για βιασμό».

«Η αστυνομία της Σκωτίας διερευνά διεξοδικά όλες τις αναφορές για σεξουαλικά αδικήματα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του θύματος. Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που παρέχονται, θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε και πάλι στη γυναίκα αυτή τις επόμενες ημέρες», είπε ο αξιωματικός σε παρέμβασή του στην εκπομπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου