Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Σε επιφυλακή η Ελλάδα για τον νέο κοροναϊό από την ΚίναΣε επαγρύπνηση για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες παραμένει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV) που εμφανίστηκε στην Κίνα, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία.
«Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα», ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρόεδρο Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως αναφέρεται, «ο νέος ιός ανήκει στη κατηγορία των κοροναϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, αλλά και σοβαρότερες λοιμώξεις. Έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη θνητότητα από άλλους κοροναϊούς, όπως ο ιός MERS-CoV». Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, και με βάση τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων, ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος κρίνεται χαμηλός.

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου