Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

Στον Βόρειο Πόλο για την Ελλάδα και τον ΠόντοΔύο χρόνια μετά τον αδελφό του, Βαγγέλη, ο Χρήστος Βασιλειάδης θα περπατήσει πάνω στους πάγους του Bόρειου Πόλου υψώνοντας την ελληνική και την ποντιακή σημαία.

Εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο μέσα από διεθνή ψηφοφορία και ξεκινά άμεσα την προετοιμασία. Ο 37χρονος Θεσσαλονικιός έχει ως παράδειγμα προς μίμηση τον 41χρονο αδελφό του και θέλει να καταγραφούν στην ιστορία ως τα αδέλφια Βασιλειάδη που περπάτησαν στον Αρκτικό Κύκλο σε δύο διαφορετικές χρονιές.

Ο Χρήστος Βασιλειάδης είναι dj και παίζει μουσική σε γνωστά κλαμπ της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Είναι λάτρης των σπορ, του ποδοσφαίρου και του τένις. Αγαπά πολύ τα αδέσποτα σκυλιά. «Είναι σαν εμάς τους ανθρώπους», λέει, και φιλοξενεί αρκετά αδέσποτα μέχρι να τους βρει ανθρώπους που θα τα φροντίσουν. Εντυπωσιάστηκε από την «περιπέτεια» του μεγαλύτερου αδελφού του και κυνήγησε το όνειρό του, κατακτώντας την πρωτιά με 67.881 ψήφους.

Σε ευχαριστήριο μήνυμά του στο facebook γνωστοποιεί πως έλαβε την πρώτη θέση στον φετινό διεθνή διαγωνισμό όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά σε όλο τον κόσμο. «Εσείς με στέλνετε εκεί, θα σας το χρωστάω. Θα κρατάμε τη γαλανόλευκη στην άλλη άκρη της Γης. Σαν Ελληνες όταν ενωθούμε μαζί είμαστε ανίκητοι. Μην σταματάτε να βοηθάτε τον οποιονδήποτε όταν και όπως μπορείτε», ανέφερε. Οταν ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας εκμυστηρεύτηκε ότι ήθελε να πάει στον Βόρειο Πόλο για να τιμήσει τη μνήμη των Ποντίων, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Καθώς το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα, δηλώνει ότι αγωνιά για τη στιγμή που θα τοποθετήσει και τις δύο σημαίες στο έλκηθρο. «Για μένα είναι σημαντικό να περάσω το μήνυμα της Γενοκτονίας των Ποντίων και να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στο να διατηρηθούν οι μνήμες μας, να μη ξεχάσουμε τις χαμένες μας πατρίδες. Από τη σημαία αντλείς δύναμη όταν βρίσκεσαι σε δύσκολες καταστάσεις και παίρνεις θάρρος να κάνεις πράγματα που δεν θα τολμούσες να κάνεις ποτέ», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Στη διαδικασία επιλογής συμμετείχαν περίπου 10.000 άτομα από όλο τον πλανήτη. Ομως, μόνο 20 εξασφάλισαν το εισιτήριο. «Σκοπός του ταξιδιού είναι να κάνουμε 300 χιλιόμετρα στον Αρκτικό Κύκλο με έλκηθρο και έξι χάσκι σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες αφού μιλάμε για πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν πολλές φόρες μέχρι και τους μείον 40 βαθμούς. Εκεί θα πρέπει να επιβιώσουμε για επτά μέρες χωρίς νερό κτλ. Να σκεφτείς για νερό βράζεις χιόνι, και από τροφή είναι ξηρά τροφή που προσθέτεις βραστό νερό… και μπαμ γενηθήτω φαΐ. Μιλάμε για το απόλυτο Survivor. Το concept όλο θα κινηματογραφηθεί από το National Geografic, DISCOVERY CHANNEL κτλ. και θα προβάλει τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά και όχι μόνο», δήλωσε.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου