Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Καναδάς: Εργαζόμενος απελύθη γιατί δεν του άρεσε η σάλτσα μπάρμπεκιουΑπίστευτο και όμως αληθινό στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης. Εργαζόμενος σε εταιρεία στον Καναδά, απελύθη ύστερα από τα παράπονα που εξέφρασε στο αφεντικό του για το Χριστουγεννιάτικο εταιρικό δώρο που έλαβε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Χουσιέν Μεχαϊντί, κάτοικος της πόλης Μπάρναμπι, στην Βρετανική Κολούμπια, του Καναδά, εργαζόταν για έξη συvαπτά έτη για την αμερικανική εταιρεία, Fastenal, η οποία ειδικεύεται στα οικοδομικά υλικά.

Κάθε χρόνο, την εποχή των Χριστουγεννιάτικων εορτών, όλοι οι εργαζόμενοι μηδενός εξαιρομένου, λάμβαναν το ίδιο εταιρικό δώρο. Ενα κουτί με διάφορα καλούδια , όπως σαλαμάκι, μπισκότα, καραμέλες και τα αγαπημένα όλων M&Ms.

«Πάντα εκτιμούσαμε όλοι οι εργαζόμενοι το συγκεκριμένο δώρο», λέει ο Μεχαϊντί.

Ελα όμως που φέτος οι εργαζόμενοι της Fastenal στον Καναδά αντι για το κουτί με τα καλούδια, έλαβαν μία μπάρμπεκιου σάλτσα και μία ξύστρα για την σχάρα της ψησταριάς.

Ο Χουσιέν δεν άντεξε και είπε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Αποφάσισε λοιπόν, να στείλει ένα ανώνυμο tweet, με τα παρακάτω λόγια.

«Ποιά πολυεθνική εταιρεία, δίνει στους εργαζόμενους της στο Καναδικό τμήμα, μία σάλτσα μπάρμπεκιου, αξίας 5,99 δολαρίων από το Amazon, σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο ενώ οι συνάδελφοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πήραν το κουτί με τα καλούδια;».

Και να ήταν μόνο αυτό. Στο ταχυδρομείο έλαβαν και ένα γράμμα στο οποίο ο γενικός διευθυντής προέτρεπε τους εργαζόμενους να μοιραστούν με άλλους κάτι από το περιεχόμενο που υπήρχε στο Χριστουγεννιάτικο κουτί.

Αυτό ήταν. Ο Χουσιέν ξεσπάθωσε με νέο tweet.

«ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙ;;!! ΜΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ;;!!».

Λίγες μέρες μετά έλαβε τηλεφώνημα από από το αφεντικό του προκειμένου να διαγράψει τα επίμαχα tweets.

Και δέκα μέρες μετά, στις 30 Δεκεμβρίου, με συνοπτικές διαδικασίες ο Χουσιέν, πήρε την άγουσα για τ′ αποδυτήρια, αφού σύμφωνα με την Fastenal, «παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας ενώ επέδειξε και απαράδεκτη συμπεριφορά».

Οσο για το αφεντικό του Μεχαϊντί, Νταν Φλόρνες, παραδέχτηκε μεν πως η εταιρεία ενήργησε εν θερμώ, πως ναι, απελήθη εργαζόμενος για τον συγκεκριμένο λόγο και πως όχι, δεν θα γίνει καμμία επαναπρόσληψη του Χουσιέν.

Οσο για τον Μεχαϊντί. Ενιωσε να δικαιώνεται όπως δήλωσε με το γεγονός, πως η εταιρεία του παραδέχτηκε το λάθος της.

Τι να πει κανείς. Τέλος καλά..όλα καλά;
Πηγή: HuffPost US

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου