Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Ελληνίδα αλπινίστρια πάτησε 7 κορυφές στο Νότιο ΠόλοΗ πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το σπουδαίο ορειβατικό project «7 Summits» έγινε, και επίσημα, η αλπινίστρια Χριστίνα Φλαμπούρη, η οποία κατάφερε, παρά το τσουχτερό κρύο και τους ισχυρούς ανέμους, να σηκώσει την ελληνική σημαία στην ύψους 4.892 μέτρων κορυφή του Vinson Masif.

Παράλληλα, στην ίδια αποστολή έγινε και η πρώτη Ελληνίδα που πατάει στο Νότιο Πόλο, έχοντας ακολουθήσει μια πορεία 111 χιλιομέτρων στο νοτιότερο σημείο του Κόσμου, με τα ορειβατικά σκι.

Η Χριστίνα Φλαμπούρη είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και έβαλε στόχο, πριν από 3,5 χρόνια, να επιχειρήσει το «7 Summits», το οποίο προβλέπει την προσέγγιση της μεγαλύτερης κορυφής για κάθε ήπειρο. Το επίτευγμά της δεν περιορίζεται μόνο σε επίπεδο εθνικότητας, αλλά είναι αξιοσημείωτο και σε επίπεδο γυναικών, καθώς μόλις 70 γυναίκες έχουν καταφέρει να το ολοκληρώσουν μέχρι σήμερα, ενώ συνολικά οι ορειβάτες, ανεξαρτήτως φύλου, που προχώρησαν ώς το τέλος, δεν ξεπερνούν τους 400.

Η Ελληνίδα ορειβάτις δέχθηκε, ασφαλώς, πολλά συγχαρητήρια μετά τις αναρτήσεις των σχετικών φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ευχαρίστησε για την συμπαράσταση τόσο την οικογένειά της, όσο και την εταιρεία Παπαστράτος, στην οποία και εργάζεται.

Παράλληλα, τόνισε πως, εκτός από τον συμβολισμό της κατάκτησης μιας προσωπικής κορυφής, ήταν και μια ευκαιρία να προάγει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.
Μάλιστα, σε δηλώσεις της σε ελληνικά ΜΜΕ, η ίδια αποκαλύπτει πως, μέχρι πριν κάποια χρόνια, δεν είχε πολύ καλή σχέση με τα μεγάλα ύψη, αφού «φοβόταν να πατήσει στην άκρη μιας πλαγιάς». Τελικά, έφτασε σε σημείο να ανέβει σε μεγάλες κορυφές του Κόσμου, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου