Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ιρανοί δίνουν αμοιβή 3 εκατ. δολαρίων σε όποιον σκοτώσει τον ΤραμπΙρανός βουλευτής ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αμοιβή τριών εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ. «Εκ μέρους του λαού της επαρχίας Κερμάν, θα καταβάλουμε τρία εκατομμύρια δολάρια μετρητά ως αμοιβή σε όποιον σκοτώσει τον Τραμπ», είπε ο Αχμάντ Χαμζέχ, σύμφωνα με το ISNA, το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν.

Ο βουλευτής δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για απόφαση που έλαβαν οι ιερωμένοι ηγέτες του Ιράν προκειμένου να απειλήσουν τον Τραμπ. Η επαρχία Κερμάν είναι η γενέτειρα του Κασέμ Σουλεϊμανί, του διοικητή της επίλεκτης Δύναμης Κουντς ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στις 3 Ιανουαρίου στο Ιράκ.

Το Ιράν θα ήταν προστατευμένο από τις απειλές, αν είχε πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο ίδιος βουλευτής και συμπλήρωσε ότι η χώρα του πρέπει να κατασκευάσει πυραύλους με «μη συμβατικές» κεφαλές. «Αν είχαμε πυρηνικά όπλα σήμερα, θα ήμασταν προστατευμένοι από απειλές. Πρέπει να βάλουμε στην ατζέντα μας την παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να φέρουν μη συμβατικές κεφαλές. Αυτό είναι φυσικό δικαίωμά μας», δήλωσε σύμφωνα με το ISNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου