Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020

Ψάρι πουλήθηκε 1,8 εκατ. δολάρια στην Ιαπωνία !Το ασύλληπτο ποσό των 1,8 εκατ. δολαρίων (!) – δεύτερη υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί ποτέ – κατέβαλε ένας Ιάπωνας επιχειρηματίας, γνωστός ως «βασιλιάς του τόνου» στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για έναν γαλαζόπτερο τόνο, προκειμένου να προσφέρει «το καλύτερο» στους πελάτες της αλυσίδας εστιατορίων σούσι ιδιοκτησίας του.

Ο λόγος για τον Κιγιόσι Κιμούρα, που πλήρωσε για δεύτερη υψηλότερη χρονιά το υψηλότερο τίμημα στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη δημοπρασία στην ιχθυαγορά Τσουκιτζί του Τόκιο για να αγοράσει τον βάρους 276 κιλών γαλαζόπτερο τόνο, που πιάστηκε στην περιοχή Αομόρι της βόρειας Ιαπωνίας.

«Είναι το καλύτερο», είπε ο Κιμούρα μετά τη δημοπρασία. «Είναι ακριβός, έτσι. Αλλά εγώ θέλω οι πελάτες μου να απολαμβάνουν και φέτος γευστικούς τόνους»

Ο «βασιλιάς του τόνου» πρόσθεσε ότι παρά το υψηλό τίμημα ήταν ευτυχής που επικράτησε στην πρωτοχρονιάτικη δημοπρασία, την πρώτη από την ανάρρηση στο Θρόνο των Χρυσανθέμων τον περασμένο Μάιο του πρίγκιπα διαδόχου Ναρουχίτο.

Το ρεκόρ του ακριβότερου τόνου κατέχει από την περσινή δημοπρασία στην ιχθυαγορά του Τόκιο ένα ψάρι που ζύγιζε μόλις δύο κιλά περισσότερα από τα φετινό και το οποίο πουλήθηκε έναντι 3,1 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου