Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

11 Αμερικανοί τραυματίες από τις πυραυλικές επιθέσεις του ΙράνΟι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ είχαν ως απολογισμό των τραυματισμό τουλάχιστον 11 στρατιωτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, συνταγματάρχη Μάιλς Κάγκινς.


Ο Μάιλς Κάγκινς, σύμφωνα με όσα επικαλείται το Defense One, ανέφερε:


«Από αμέριστη προσοχή, ορισμένα μέλη της υπηρεσίας μεταφέρθηκαν από την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ στο Ιράκ στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο του Λάντστουλ στη Γερμανία και άλλοι απεστάλησαν στο στρατόπεδο Αριφιάν του Κουβέιτ για παρακολούθηση. [...] Τα μέλη των υπηρεσιών αναμένεται να επιστρέψουν στο Ιράκ ύστερα από εξέταση. Η υγεία και η ευημερία του προσωπικού μας είναι κορυφαία προτεραιότητα και δεν θα συζητήσουμε την ιατρική κατάσταση κάθε ατόμου».
Ένας ανώνυμος αξιωματούχος είπε ότι μερικοί από τους νοσηλευόμενους στρατιώτες μπορεί να έχουν υποστεί διάσειση από τις ιρανικές επιθέσεις.

Ο αξιωματούχος είπε, κατά το Defense One, το εξής:

«Περίπου μια εβδομάδα μετά την επίθεση, ορισμένα μέλη της υπηρεσίας εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα διάσεισης».

Στις 5 Ιανουαρίου, το ιρακινό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που απαίτησε την άμεση και πλήρη απόσυρση ξένων στρατευμάτων από το Ιράκ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση των ΗΠΑ με τροχούς που σκότωσε τον Κασέμ Σολεϊμανί.

Οι Ιρανοί επιτέθηκαν σε δύο στρατιωτικές βάσεις που φιλοξενούν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ με βαλλιστικούς πυραύλους ως αντίποινα για τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος προήλθε από αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, η οποία σημειώθηκε στις αρχές του μήνα.


Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αποκλείσει μια πλήρη αποχώρηση από το Ιράκ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι επιδιώκει να μειώσει αργά τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα, που υπολογίζονται σε περίπου 5.000-6.000.

Ο Μάικ Πομπέο υποστήριξε ότι έλαβε μερικές δεκάδες τηλεφωνήματα από διάφορους Ιρακινούς ανώτερους αξιωματούχους οι οποίοι, ιδιωτικά, συνεχίζουν να καλωσορίζουν την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα τους.

Πηγή: Philenews / sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου