Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Μήνυμα ζωής από ομογενή που ξεγέλασε τον θάνατο μετά από 13 επεμβάσεις στον εγκέφαλοΟι γιατροί κάνουν λόγο για ιατρικό θαύμα. Όμως ο ομογενής Λευτέρης Μητρόπουλος πιστεύει ότι τον έσωσε η πίστη του στον Θεό.

Πριν εννέα χρόνια ο Λευτέρης Μητρόπουλος, 36 χρονών τότε, έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Οι γιατροί του έδιναν 5% πιθανότητες να ζήσει.

Τα 20 κόμματα και συνασπισμοί που θα συμμετέχουν στις ελληνικές εκλογέςΕκτός εκλογικής αναμέτρησης βρέθηκαν πέντε κόμματα και συνασπισμοί, ενώ 20 πήραν το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο για να συμμετέχουν στην μάχη της κάλπης στις 7 Ιουλίου. Οι «χαμένοι» είναι:

Κριμαία : Το αρχαίο Παντικάπαιον «ζει»!


Στιγμές συγκίνησης και ευφορίας ζήσαμε κατά τη διάρκεια του 21ου Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αγώνες Βοσπόρου» στην πόλη του Κερτς στην Κριμαία από 8 έως τις 13 Ιουνίου 2019.

Η ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ της ΑιγύπτουΜπορεί ο Ελληνισμός και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Νειλοχώρα να συρρικνώνονται, όμως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με επικεφαλής την Α.Θ. Μακαριότητα, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προσπαθεί να παραμένουν όλοι οι Ιεροί Ναοί ανοιχτοί και να τελείται η Θεία Λειτουργία.

Συναυλία Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Λουξεμβούργο

Η πρωτοβουλία για την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού στο Λουξεμβούργο "Hellenic Culture in Luxembourg Asbl" ανακοινώνει τη διοργάνωση συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στο Conservatoire de la Ville de Luxembourg στις 20:00.

Εισιτήρια διατίθενται από το Luxembourg-ticket.lu

Λουξεμβούργο: Ανακοίνωση Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας Λουξεμβούργου για την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020, στα τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου/Λυκείου και Ενηλίκων.