Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Μαθαίνοντας ελληνικά στους Έλληνες της διασποράςΤα μέλη της ομάδας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Simon Fraser University (SFU) του Βανκούβερ δημιούργησαν μια εφαρμογή για τα ελληνόπουλα της Διασποράς μέσω της οποίας θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα... παίζοντας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας που έγινε πραγματικότητα.

Γερμανία: «Οδυνηρά αποτελέσματα για το SPD»Τη συντριπτική ήττα των Σοσιαλδημοκρατών στις ευρωεκλογές που καταγράφουν ποσοστό μόλις 15,3%, η οποία μάλιστα συμπίπτει με την ιστορική τους ήττα μετά από 73 χρόνια στο κρατίδιο της Βρέμης – όπου παράλληλα με τις ευρωεκλογές έγιναν την Κυριακή και οι τοπικές εκλογές – σχολίασε η επικεφαλής του SPD Aντρέα Νάλες με δηλώσεις της.

Πολιτικός σεισμός στο Βερολίνο λόγω ευρωεκλογώνΟι ευρωεκλογές αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στο Βερολίνο. Και τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα υπέστησαν καθίζηση, οι Σοσιαλδημοκράτες μάλιστα ιστορική ήττα. Την ίδια στιγμή οι Πράσινοι πανηγυρίζουν.

Ευρωεκλογές 2019, επίσημα αποτελέσματα στο 73,23%Με βάση τα νεότερα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών και με ενσωματωμένο το 73,23 η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,25% και ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 23,75%.

Ιρλανδία: Απεβίωσε ο καθηγητής κ. Φρίξος ΙωαννίδηςΜε θλίψη σας ενημερώνουμε οτι απεβίωσε ο καθηγητής κ. Φρίξος Ιωαννίδης, ιδρυτικό και επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.