Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Θεσσαλονίκη: Θεραπεύτηκε ασθενής με μεσογειακή αναιμίαΑρκετά αισιόδοξα είναι τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων για τη θεραπεία της Θαλασσαιμίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους 28 ασθενείς παγκοσμίως που συμμετείχαν σε ερευνητικό πρόγραμμα γονιδιακής θεραπείας έως σήμερα, το 80% σταμάτησε τις μεταγγίσεις.

Η Κατερίνα Ντούσκα στην εκπομπή «Ένας κόσμος Ελλάδα»Την Κυριακή 12 Μαΐου,στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή του ΘΕΜΑ FM 104.6 «Ένας κόσμος Ελλάδα»
με την Λίτσα Πισκερά, φιλοξενεί την πολυτάλαντη ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα που θα μας εκπροσωπήσει στον 64 ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ισραήλ.

Νέα ομάδα για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜοντρεάλΗ ανακοίνωση της δημιουργίας της ομάδας μας αποτελούμενης από 51 υποψηφίους αποτελεί ιστορική στιγμή για τα Συμβούλια της ΕΚΜΜ. Η ομάδα περιλαμβάνει 24 υποψήφια μέλη για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και 27 υποψήφια μέλη (9 το καθένα) για τα τρία Περιφερειακά Συμβούλια του Μοντρεάλ, του Λαβάλ και της Νότια Ακτής.

Στο Λουξεμβούργο ο Κώστας Κατσουράνης από αύριο μέχρι τις 12 ΜαΐουΟ πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική Ελλάδος, κ. Κώστας Κατσουράνης (Kostas Katsouranis Official) θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο από την Παρασκευή, 10 Μαΐου μέχρι την Κυριακή, 12 Μαίου, καλεσμένος από την RM HAMM Benfica.

Την Κυριακή, στις 16.00, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του εγχώριου πρωταθλήματος, ο κ. Κατσουράνης θα βρίσκεται στο γήπεδο της RM HAMM Benfica.

Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας (για Έλληνες Εξωτερικού)Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει την έναρξη των αιτήσεων για το νέο κύκλο του εξ αποστάσεως προγράμματος επιμόρφωσης «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες την ελληνική στην Ελλάδα και το εξωτερικό.