Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Λουξεμβούργο: : Συναυλία Μελίνας Χρυσάφη - Μάριου Καζά

Η Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου παρουσιάζει τη συναυλία της Μελίνας Χρυσάφη (φωνή) και του Μάριου Καζά (πιάνο) με τίτλο "This thing called Love".
Η Μελίνα και ο Μάριος θα μας οδηγήσουν σε ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους της τζαζ, εξερευνώντας τα μυστήρια του ακαταμάχητου έρωτα από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

«Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων ΕυρώπηςΗ Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης» ανέδειξε το ένατο κατά σειρά Διοικητικό Συμβούλιο από την ίδρυσή της το 2004. Στις 22.04.2019 στη Φρανκφούρτη εξελέγησαν τα νέα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας, των οποίων η σύνθεση έχει ως ακολούθως:
Διοικητικό Συμβούλιο:

κ. Γκίκας Διαμαντής (Πρόεδρος, Νυρεμβέργη),

Η κόρη Ελλήνων μεταναστών που έγραψε Ιστορία στις ΗΠΑH Helen Maroulis σχεδιάζει να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι και το 2020 και να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Βενεζουέλα: Αγωνία για τους έλληνες που ζουν στο ΚαράκαςAπό τους περίπου 1.500 Έλληνες που ζουν στη Βενεζουέλα, εκατό οικογένειες βρίσκονται στο Καράκας και βιώνουν από κοντά τις βίαιες εξελίξεις, εκφράζοντας την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης τίμησε ομογενείς δημοτικούς συμβούλουςΕπιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης(ΕΚΜ) σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, τον πρώην υπουργό της Βικτώριας Γιάννη Πανταζόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (ΔΕΑΑΕ) κ. Γιώργο Κοντορίνη,την Τρίτη το βράδυ, στο Ελληνικό Κέντρο, για να τιμήσουν τους ελληνικής καταγωγής Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέγονται σε δήμους της Μελβούρνης.

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στη Βεργίνα»Μεγάλα «φιτίλια» ανάβει στους υπεύθυνους και μη η γνωστή βυνζιντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου στο Πρακτορείο Magazine με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου με τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών».

Λαϊκό -Ποντιακό γλέντι στην Κολωνία


Η μοναδική Τάμτα στην εκπομπή «Ένας κόσμος Ελλάδα»,Την Κυριακή 5 ΜαΐουΤην Κυριακή 5 Μαΐου,
στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή του ΘΕΜΑ FM 104.6 «Ένας κόσμος Ελλάδα»
με την Λίτσα Πισκερά, φιλοξενεί στο στούντιο την αγαπημένη ερμηνεύτρια Τάμτα.