Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Υψηλές οι προσδοκίες για την τουριστική κίνηση από το Κατάρ προς την ΕλλάδαΤο Greek Tourism Workshop, που αποτελεί πλέον θεσμό, έκλεισε την αυλαία του για το α εξάμηνο του 2019 με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ντόχα του Κατάρ στις 10 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο City Centre Rotana Doha, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ντόχα και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Μωρό από τρεις γενετικούς γονείς έφερε στον κόσμο μια 32χρονη ΕλληνίδαΜωρό από τρεις γενετικούς γονείς έφερε στον κόσμο μια 32χρονη Ελληνίδα μετά την υποβολή της σε τεχνητή γονιμοποίηση με τη συνδρομή Ελλήνων και Ισπανών γιατρών εξειδικευμένων στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε μια παγκόσμια ιατρική πρωτιά για τη χώρα μας.

Ένα άγνωστο είδος ανθρώπου βρέθηκε σε σπήλαιο στις ΦιλιππίνεςMέσα στο σπήλαιο Καλάο των Φιλιππίνων ανακαλύφθηκαν 13 απολιθωμένα οστά και δόντια που ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ανθρώπου,που πιθανότατα ήταν μικρόσωμος, αλλά παρουσίαζε μια απρόσμενη μίξη αρχαϊκών και σύγχρονων χαρακτηριστικών.

Αμερική: 14χρονος θεωρήθηκε νεκρός αλλά..... "αναστήθηκε"Ο John Smith έπαιζε στην παγωμένη λίμνη Sainte Louise στο Μιζούρι με δύο φίλους του, τον Ιανουάριο του 2015. Ξαφνικά ο πάγος κάτω από τα πόδια τους έσπασε και τα τρία αγόρια βρέθηκαν να βυθίζονται στο παγωμένο νερό της λίμνης.

Ελληνοαυστραλός συλλέγει και εκθέτει αρχαιοελληνικά αντικείμενα από την «Μεγάλη Ελλάδα»«Beyond Attica: Art of Magna Graecia», ή σε ελεύθερη μετάφραση «Πέρα από την Αττική: Η Τέχνη της Μεγάλης Ελλάδας» είναι μια συλλογή από αρχαιοελληνικά βάζα από την περιοχή της νότιας Ιταλίας. Ο συλλέκτης έργων Γιώργος Κουμαντατάκης μιλά στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Ένα αρχαίο ναυάγιο 3.600 χρόνων ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτώνΈνα αρχαίο ναυάγιο 3.600 χρόνων ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, με τους ειδικούς να θεωρούν ότι πρόκειται για το παλιότερο στον κόσμο. Το πλοίο του 1.600 π.Χ. έχει μήκος 14 μέτρων.

Έλληνας γιατρός παγκοσμίου φήμης βρήκε το φάρμακο για τη λευχαιμίαΟ παγκοσμίου φήμης Dr. Εμμανουήλ Κατσάνης, Ναξιώτης γιατρός στο Banner – University Medical Center Tucson ανακάλυψε και χρησιμοποιεί μιακαινούργια μέθοδο κατά της Λευχαιμίας, βάσει της οποίας βελτιώνονται τα ποσοστά επιβίωσης σε αφροαμερικανούς ασθενείς. Ο Dr. Εμμανουήλ Κατσάνης έχει καταγωγή από το Φιλώτι και οι γονείς του είναι ο Γιώργος και η Μαρία Κατσάνη.