Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Βρέμη: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Το μπαλκόνι" του Χρυσάνθου Κωνσταντινίδη γ

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Το μπαλκόνι" του Χρυσάνθου Κωνσταντινίδη για τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στο ελληνικό χωριό Λυγκιάδες, στις 3 Οκτωβρίου 1943, θα προβληθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης (GW 1, Room 1010).

Μια συνέντευξη με τον καθηγητή της Ιστορίας του Δικαίου του Παν/μίου της Βρέμης δημοσίευσε στις 01.04.2019 και η καθημερινή εφημερίδα "Weser Kurier" με τίτλο "Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πόνο των άλλων.":

MITTWOCH, 3. APRIL 2019, 16 UHR UNI BREMEN. GW1, HÖRSAALGEBÄUDE, RAUM 1010 (GEGENÜBER VOM UNIVERSUM) REGISSEUR UND AUTOR SIND ANWESEND

Δρέσδη: ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης,

στην κοινότητά μας έφτασε μια επείγουσα κλήση για βοήθεια στην εύρεση δότη μυελού του οστών. Πρόκειται για μια μητέρα 30 ετών από τη Δρέσδη που μόλις γέννησε ένα παιδάκι και της διαγνώστηκε οξεία λευχαιμία.

Ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο Πάφου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας στο Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, με την κωδική ονομασία "Εκκένωση Τερματικού Κτιρίου", σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση.

Στην άσκηση συμμετείχαν διάφοροι φορείς και υπηρεσίες του κράτους και του ιδιωτικού τομέα που εδρεύουν εντός και εκτός του Αεροδρομίου Πάφου.

Γεύμα στην κατοχή - Τί έτρωγαν οι Έλληνες του '40Ο καφές δυσεύρετος, τον έφτιαχναν από ρεβύθια ή βραστά κουκούτσια. Γάλα νερωμένο αμφιβόλου ποιότητας. Χυλός από καλαμποκάλευρο – η λεγόμενη μπομπότα-. Ό,τι χόρτο έβρισκαν, αλλά πόσα χόρτα για να ταίσουν μια ολόκληρη πόλη; Και ακόμα χειρότερα, κρέας από γάτες, σκύλους και άλογα μέχρι και εμετός από Γερμανούς που ξερνοβολούσαν έξω από ταβέρνες. Όλα βρισκόντουσαν στο καθημερινό διατροφολόγιο των Αθηναίων τα χρόνια της Κατοχής.