Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η θερμοκρασία του Καναδά αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμόΗ κλιματική αλλαγή προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας στον Καναδά με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, με τις επιπτώσεις αυτού του φαινομένου να είναι πιο εμφανείς στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα την οποία επικαλούνταν τη Δευτέρα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος είναι ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του ΕΔΔΑΗ Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέλεξε στις , 2 Απριλίου 2019, ως νέο Πρόεδρό του, τον Έλληνα δικαστή Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 60 χρόνια του κορυφαίου αυτού ευρωπαϊκού θεσμού (1959-2019) είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στη θέση αυτή.

Σιωπηλά συμφωνούν οι Γερμανοί με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί«Δεν βλέπω εδώ (το θέμα) να αφορά κάποια γερμανική κυβερνητική δράση, για αυτό δεν θέλω να το σχολιάσω», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ουλρίκε Ντέμερ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η πρώτη Ελληνίδα που θα τρέξει στο Ράλι ΝτακάρΗ Πολυτίμη Κυριακοπούλου είναι η Ελληνίδα αναβάτης μοτοσυκλέτας που προετοιμάζεται ώστε να αγωνιστεί το 2020 στο «Ράλι Ντακάρ», έναν από τους δυσκολότερους αγώνες με μηχανοκίνητα οχήματα, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1979 σε κάποιες από τις πιο αφιλόξενες περιοχές της Γης.

Γερμανία: Νέα βλάβη στο γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφοςΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «JFK» της Νέας Υόρκης, το αεροσκάφος «Κόνραντ Αντενάουερ», τύπου Α340, παρουσίασε πρόβλημα στον έναν τροχό, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αεροδρομίου, να μην μπορεί να κινηθεί μόνο του προς την θέση στάθμευσης.

Την αγάπη του για την Ελλάδα έδειξε ο Τομ ΧάνκςΤην αγάπη του για την Ελλάδα εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο δύο φορές βραβευμένος ηθοποιός με Όσκαρ Τομ Χάνκς. Με ανάρτηση του στο instagram φαίνεται να φοράει μια μπλούζα με τα ελληνικά χρώματα η οποία γράφει: «Take me to Ελλάς».