Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Καθαρά Δευτέρα στην Ε.Κ. ΚολωνίαςΤην τιμητική τους είχαν χθες, 11η Μαρτίου 2019 , την Καθαρή Δευτέρα δηλαδή, τα σαρακοστιανά εδέσματα στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας. Ο Σύλλογος Συνταξιούχων, διοργανωτής της εκδήλωσης, φρόντισε να μη λείπει τίποτε. Ο ταραμάς, το τουρσί, οι ελιές, οι πιπεριές, ο χαλβάς και φυσικά η φασολάδα έδωσαν το μεγάλο Παρών.

Διάδοση της βυζαντινής μουσικής στην Ελληνική Κοινότητα ΜπραουνσβαικΗ Ελληνική Κοινότητα Μπραουνσβαικ και περιχώρων υποστηρίζει την πρωτοβουλία διάδοσης της βυζαντινής μουσικής.
Μέλη της ομάδας πλαισιώνουν την Θεία Λειτουργία.
Η ομάδα βυζαντινής μουσικής της κοινότητας θα συναντήθει την Παρασκευή 15.03.2019 ώρα 18:00 - 19:30 και στη συνέχεια κάθε δεύτερη Παρασκευή στους χώρους της Κοινότητας.

Τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται σε 30 ευρωπαϊκές χώρεςΥπάρχει ένα σχολείο στην «καρδιά» της Αθήνας που διδάσκει την ελληνική γλώσσα, αλλά και αρχαία ελληνικά σε ξένους που ζούνε στην Ελλάδα.

Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1972 και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο στο κέντρο δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

2η Εξαγωγική Έκθεση Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στην Ολλανδία

Η Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ συμμετέχει στην 2η Ελληνο-Ολλανδική Έκθεση / Φεστιβάλ στις 15-17 Μαρτίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο «EXPO HOUTEN» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Το κεντρικό της θέμα είναι η Ελλάδα, και ο εμπορικός - διαπολιτισμικός διάλογος με την Ολλανδία.

Κ οπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ελληνικής Κοινότητας Άμστερνταμ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ελληνικής Κοινότητας Άμστερνταμ.
Πάνω απο 200 μέλη και φίλοι της Ελληνικής κοινότητας Άμστερνταμ κατέκλυσαν την αίθουσα CanDance Studios που μισθώθηκε για τις ανάγκες της Εκδήλωσης.
Το μουσικό συγκρότημα Tsipuro & the Potes κράτησε το κέφι για άλλη μια φορά στα ύψη, ενώ οι Αφοί Γιώργος και Λευτέρης Λιβιάκης έδωσαν το Κρητικό στοιχείο στην διασκέδαση με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε φωτογραφίες απο την κοπή της πίτας εδώ.

Ο 9χρονος σεφ που έχει καταπλήξει τους ΓερμανούςΕίναι μόλις εννέα ετών αλλά η ηλικία δεν τον εμποδίζει να κυνηγήσει το όνειρό του, μέρος του οποίου έχει ήδη γίνει πραγματικότητα, όπως δηλώνει.


Ο Πρόεδρος του Ιράκ καλεί τους Χριστιανούς να επιστρέψουν στη χώραΟ Κούρδος Πρόεδρος του Ιράκ, Μπάρχαμ Σάλεχ, υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ειρηνικό περιβάλλον για τους Χριστιανούς έτσι ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο πρώτος κοραλλιογενής ύφαλος στη Μεσόγειο εντοπίστηκε στην Ιταλία

Ο πρώτος κοραλλιογενής ύφαλος στη Μεσόγειο εντοπίστηκε στην Ιταλία. Σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, βρίσκεται σε βάθος 35 έως 50 μέτρων και εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 2,5 χιλιομέτρων στις ακτές της Αδριατικής, στην Απουλία.

Ο ι αεροπορικές εταιρείες με προορισμούς στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν το Boeing 737Οι αρχές της Κίνας έδωσαν εντολή στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να αναστείλουν τις πτήσεις των Boeing 737 MAX 8, μετά τη συντριβή, μία ημέρα νωρίτερα, ενός αεροσκάφους του τύπου που ανήκε στην Ethiopian Airlines και εκτελούσε δρομολόγιο από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι.