Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Βρέθηκε το «ελιξίριο της ζωής» σε τάφο δυναστείας της ΚίναςΕνώπιον μιας σημαντικής ανακάλυψης βρέθηκαν αρχαιολόγοι στην επαρχία Χενάν της Κεντρικής Κίνας.

Οπως ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το CGTN το υγρό που βρίσκεται σε ένα χάλκινο δοχείο που ανακαλύφθηκε από τον δυτικό δυναστείας Χαν (202 π.Χ.-8 μ.Χ.) είναι ένα «ελιξίριο ζωής», το οποίο καταγράφεται στην αρχαία ταοϊστική λογοτεχνία.

Σόιμπλε: «Ζήτησα πολλά από τους Έλληνες, αλλά για το συμφέρον τους»«Ζήτησα πολλά από τους Έλληνες, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν προς το συμφέρον τους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο κίνδυνος μετάδοσης κρίσης από μια χώρα της Ευρωζώνης σε άλλες έχει ξεπεραστεί.

Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών στις 50 καλύτερες του κόσμου!Στις 50 καλύτερες σχολές Οδοντιατρικής παγκοσμίως βρίσκεται πλέον η Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως προέκυψε από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων του Οργανισμού QS (Quacquarelli Symonds), γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό που -αν μη τι άλλο- αποτελεί σπουδαία διάκριση για το ΕΚΠΑ και τη χώρα μας!

Η Νέα Υόρκη είναι αντιμέτωπη με την σφοδρότερη χιονοθύελλα του φετινού χειμώναΗ Νέα Υόρκη είναι αντιμέτωπη με την σφοδρότερη χιονοθύελλα του φετινού χειμώνα, ενώ σε κλοιό χιονιά παραμένουν στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η εκτεταμένη χιονοθύελλα και ο παγετός έχουν προκαλέσει την ματαίωση αεροπορικών και σιδηροδρομικών δρομολογίων εξαγριώνοντας τους πολίτες όχι μόνο στη Νέα Υόρκη αλλά σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Περίπου 200 τζιχαντιστές παραδόθηκαν στο τελευταίο οχυρό του Ισλαμικού ΚράτουςΠερίπου 200 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) παραδόθηκαν, έπειτα από σφοδρές εχθροπραξίες στην έσχατη λωρίδα εδάφους που κατέχουν στην ανατολική Συρία, όμως απομένουν περίπου 1.000 ακόμη, δήλωσε εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), της συμμαχίας κουρδικών και αραβικών ένοπλων οργανώσεων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και πολεμά τους τζιχαντιστές.

Η 337 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτευσε στην εκπαίδευση πιλότωνΣτην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2019 του Tactical Leadership Programme (TLP) μετείχε η 337 Μοίρα (337M) της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική βάση Λάρισας και μάλιστα ήρθαν πρώτοι στην ψηφοφορία που έγινε ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες για το ποιον θα ήθελαν ως αρχηγό τους.