Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

Το Oktoberfest του Μονάχου και η ....σεξουαλική παρένοχλησηΜπύρα, μουσική, και μια μεγάλη γιορτή που καλωσορίζει εκατομμύρια ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο. Είναι το Oktoberfest του Μονάχου που έχει εξελιχθεί σε μια πολύ σημαντική πηγή εσόδων για την τοπική οικονομία.

Ζυθοποιοί, εστιάτορες, λιανικό εμπόριο και ξενοδόχοι ετοιμάζονται κάνουν και πάλι χρυσές δουλειές, με τον περσινό τζίρο να ανέρχεται στα 1,2 δις ευρώ.Εάν, όμως, είσαι γυναίκα τα πράγματα αλλάζουν, αφού το πιθανότερο είναι να δεχτείς κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση.

Τους τρόπους και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν για να προστατέψουν τον εαυτό τους αποκαλύπτει μια πωλήτρια λουλουδιών που εργάζεται στην εκδήλωση, στη Deutsche Welle.

«Πουλάω τριαντάφυλλα για δύο ολόκληρες βδομάδες όσο διαρκεί το Οκτόμπερφεστ και η κάθε μου μέρα ξεκινάει με την ίδια τελετουργία, την οποία εφαρμόζει και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα δουλεύει στην εκδήλωση», αναφέρει.

«Κάνω το μακιγιάζ μου, φοράω μπλούζα με χαμηλό ντεκολτέ, καλσόν και από πάνω το παραδοσιακό φόρεμα. Στην συνέχεια βάζω ένα παραδοσιακό κασκόλ στο λαιμό μου και κάτω από το φόρεμα φοράω ποδηλατικό κολάν. Ναι, καλά διαβάσετε. Αν θέλετε να είστε ασφαλείς είναι απαραίτητα».


«Για γυναίκες που σερβίρουν τραπέζια σε μεγάλες αίθουσας μπύρας ή πωλούν κουλουράκια και λουλούδια σε εξωτερικούς χώρους είναι must».«Ο χώρος γεμίζει απίστευτα γρήγορα πριν καν φτάσει το μεσημέρι. Καθώς το αλκοόλ αυξάνεται, οι αναστολές μειώνονται και όλοι μέσα σε λίγα λεπτά έχουν γίνει φίλοι και αδέρφια μεταξύ τους. Γυναίκες που εργάζονται στο Οκτόμπερφεστ αλλά και γυναίκες που το επισκέπτοντια είναι εκτεθειμένες σε σεξουαλική παρενόχληση σε ένα φεστιβάλ που έχει συγκεντρώσει 3.3 εκατομμύρια επισκέπτες. Μια εβδομάδα στο 186ο Οκτόμπερφεστ, η αστυνομία του Μονάχου ανέφερε 25 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων τριών βιασμών».

«Από τότε που άρχισε το #MeToo, σαφώς τα πράγματα έχουν καλυτερέψει αισθητά. Όλο περισσότερες γυναίκες και άνδρες αρνούνται να υποστούν την σεξουαλική παρενόχληση και απευθύνονται στην αστυνομία».

«Το να αγγίζεις τις γυναίκες «καταλάθος» δεν θεωρείται πλέον επιτρεπτό. Οι άνδρες αυτές τις μέρες σκέφτονται και δύο φορές πριν αρπάξουν την γυναίκα που κάθεται δίπλα τους για να χορέψουν μαζί της. Πολλοί επισκέπτες, ωστόσο, εξακολουθούν να βλέπουν τη χαλαρή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ ως μια ευκαιρία για εξωφρενικό φλερτ».

«Αν θες να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις, φόρα κόκκινο κραγιόν. Για κάποιο λόγο δεν τους αρέσει το χρώμα και από την εμπειρία μου, όντως πετυχαίνει».

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου