Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

Βρέθηκε η «Νέα Υόρκη» της εποχής του ΧαλκούΜία από τις μεγαλύτερες και πιο κεντρικές πόλεις της Εγγύς Ανατολής στην οποία ζούσαν 6.000 άνθρωποι πριν από περίπου 5.000 χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.

«Ακόμη και στα πιο τρελά μας όνειρα δεν πιστεύαμε ότι θα βρούμε μία πόλη από αυτήν την εποχή» δήλωσε μία από τις αρχαιολόγους που συμμετείχαν στην ανασκαφή.

Το μέγεθος της πόλης εκτείνεται σε 161 στρέμματα και με την ανακάλυψή της δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα τους αρχαίους λαούς.

Η περιοχή είναι συναρπαστική για τους αρχαιολόγους, καθώς λίγα ή καθόλου κείμενα έχουν βρεθεί για τον πολιτισμό εκείνο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν πολλά περισσότερα για «θέματα άγνωστα μέχρι τώρα».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ανακάλυψη αυτής της περιοχής αλλάζει δραματικά αυτό που γνωρίζουμε για τον χαρακτήρα της εποχής και την έναρξη της αστικοποίησης στο Ισραήλ», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, ο οποίος αποκάλεσε την περιοχή ως «την Νέα Υόρκη της εποχής του Χαλκού».

Πηγή: Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου