Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν της Πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρανα

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν της Πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρανα, κας Ελένης Σουρανή, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας της, διοργάνωσε το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στα γραφεία της στους Αγίους Σαράντα.
Συμμετείχαν στελέχη και μέλη από όλα τα παραρτήματα καθώς ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλης Κάγιος εξέφρασε τη χαρά και την τιμή της Οργάνωσης για την αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους της και ευχαρίστησε θερμά την Πρέσβυ για την πολύτιμη αρωγή της στα ζητήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας καθόλη τη διάρκεια της θητείας της. Προς αναγνώριση αυτού, επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στην κα Πρέσβυ.
Η Πρέσβυς δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι αποχαιρετά την ΕΕΜ από τα Κεντρικά Γραφεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ένα τόπο συμβολικό που η ίδια η ΕΕΜ επέλεξε ως έδρα της και απ' όπου ξεκίνησε τη θητεία της πριν από τρία χρόνια. Για μία ακόμη φορά, κάλεσε την ΕΕΜ, αναπόσπαστο κομμάτι του Οικουμενικού Ελληνισμού, να εργαστεί με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, στην οποία αταλάντευτος συμπαραστάτης και αρωγός είναι η Ελλάδα.
Με αφορμή φωτογραφία αναμνηστική που της δώρισε ο Πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ απ' την πρώτη επίσημη τελετή ταφής των Ελλήνων Πεσόντων του Έπους 1940-41, η Πρέσβυς χαρακτήρισε ως ευλογία του Θεού για την ίδια που αξιώθηκε να εκπροσωπεί την Πατρίδα στο ύστατο χαίρε των ιερών αυτών λειψάνων που περίμεναν την ώρα της κηδείας τους πολλές δεκαετίες τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου