Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Α. Διαματάρη με το προεδρείο του Συλλόγου ΤενεδίωνΣυνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Τενεδίων «Ο Τέννης», κ. Χρήστο Κάλφα και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Παναγιώτη Οκουμάση, είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Αντώνης Διαματάρης.
Ο κ. Κάλφας προέβη αρχικά σε μια ιστορική αναδρομή για την Τένεδο από το 1923 και ακολούθως εξέθεσε στον κ. Υφυπουργό τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο χριστιανικός πληθυσμός της νήσου, με σημαντικότερο τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Τενεδίων ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό τη συνδρομή της πολιτείας, ώστε να ενισχυθούν οι επιστροφές Ελλήνων στο νησί. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Τενέδου με την Ίμβρο και τα γειτονικά ελληνικά νησιά, όπως τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα στο νησί για τους Έλληνες που επιθυμούν να το επισκεφθούν.
Από την πλευρά του, ο κ. Διαματάρης χαρακτήρισε «ιερό καθήκον» για την Ελλάδα να συμπαρασταθεί στον Ελληνισμό της Τενέδου και υποσχέθηκε να επισκεφθεί το νησί προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου