Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης
Τα οικολογικά αυτοκίνητα είναι το νέο πεδίο δράσης όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου, οι εταιρείες που συμμετέχουν, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των αυτοκινήτων.

Έμφαση θα δώσουν στην ανάπτυξη των νέων συστημάτων παραγωγής ενέργειας τα οποία αξιοποιούν τον ηλεκτρισμό. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί εξασφαλίζουν μηδενικούς ρύπους.

Η Έκθεση της Φρανκφούρτης θα προασπίσει τη βιώσιμη οδήγηση και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε τη Δευτέρα ο γερμανικός σύνδεσμος αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς επιδιώκει να μειωθούν οι διαμαρτυρίες από ακτιβιστές του κλίματος, αναφέρει το Reuters.

Η ασφάλεια έχει ενισχυθεί για την έκθεση, μετά τις ενέργειες μιας ομάδας ακτιβιστών τον περασμένο μήνα. Έσπασαν 40 πολυτελή οχήματα και ζήτησαν την εξάλειψη των εκπομπών ρύπων.

«Θα συμβάλουμε στην προστασία του κλίματος και θα επενδύσουμε μαζικά στη βιώσιμη ατομική κινητικότητα» δήλωσε ο Μπέρναντ Μάτες, πρόεδρος των αυτοκινητοβιομηχανιών VDA της Γερμανίας.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές της έκθεσης, λόγω της πρωτοφανούς μεγάλης αποχής των αυτοκινητοβιομηχανιών, ο εκθεσιακός χώρος έχει μειωθεί κατά περίπου 200.000 τ.μ. σε σχέση με το 2017. Φέτος αξιοποιούνται μόνο 168.000 τ.μ. και γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν οι νέες τεχνολογίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο αριθμός των εκθετών έχει συρρικνωθεί σε περίπου 800 φέτος, από 994 το 2017. Μόνο πέντε εκθεσιακές αίθουσες θα έχουν νέα αυτοκίνητα, αντί για οκτώ το 2017.

Αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως ο όμιλος Volkswagen, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την έκθεση της Φρανκφούρτης για να προωθήσουν τα «πράσινα» διαπιστευτήριά τους με νέα προϊόντα όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο VW ID3.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου