Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019

Κάμερες-ραντάρ θορύβου μετα τη Βρετανία και στο ΠαρίσιΠροηγήθηκε η πρόθεση των Βρετανών να τοποθετήσουν ακουστικές κάμερες με στόχο να μοιράζουν κλήσεις σε οδηγούες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που έχουν τοποθετήσει στα οχήματά τους εξατμίσεις οι οποίες εκπέμπουν θόρυβο πάνω από το νόμιμο όριο.

Τώρα όλα δείχνουν ότι και η Γαλλία θέλει να εφαρμόσει αυτό το μέτρο με την αρχή να γίνεται στο Villeneuve-le-Roi, ένα προάστιο του Παρισιού που βρίσκεται κοντά στο αεροδρομιο Orly. Σύμφωνα με αναφορά του Reuters το ραντάρ θορύβου, όπως το αποκαλεί ο δήμαρχος της πόλης, αναμένεται να μπει σύντομα σε λειτουργία, σε πιλοτικό στάδιο, αφότου υπογραφεί απο την κυβέρνηση και ο νέος σχετικός νόμος αυτό το φθινόπωρο.

Η συγκεκριμένη συσκευή που έχει εξελιχθεί από την γαλλική Bruitparif φέρει τέσσερα μικρόφωνα. Τα εν λόγω μικρόφωνα μετρούν τα επίπεδα θορύβου κάθέ δέκατο του δευτερολέπτου και μπορούν να εντοπίσουν ένα αντικείμενο που παράγει θόρυβο πάνω από το επιτρεπτό με τη χρήση της τεχνικής του τριγωνισμού.

Έπειτα δημιουργούν μια εικόνα με το ίχνος του θορύβου στο χώρο, πίσω από τη πηγή που τον παράγει. Η διασταύρωση του παραβάτη πραγματοποιείται μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της Αστυνομίας.

“Δεν έχουμε κάτι με τις Ferrari και τις Harley-Davidson, αλλά οι ιδιοκτήτες τους μερικές φορές αρέσκονται στο να επιδεικνύουν την δύναμη των οχημάτων τους και ο θόρυβος πραγματικά προβληματίζει τους κατοίκους.”, δήλωσε σχετικά αξιωματούχος της πόλης.

Εφόσον ο νόμος περάσει, τα ραντάρ αναμένεται να λειτουργήσουν πιλοτικά για δύο χρόνια, μέχρι να καθοριστεί ποια είναι τα επίπεδα θορύβου που ενοχλούν πραγματικά τους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής έτσι ώστε να καθοριστούν και τα όρια θορύβου που θα ενεργοποιούν τις συσκευές.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου