Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019

Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας για ενήλικες και παιδιά στη ΒασιλείαΤο Ελληνικό Σχολείο Βασιλείας σε συνεργασία με την ομάδα "Αργώ" και το Antikenmuseum Βασιλείας ξεκινάει για τη νέα σχολική χρονιά μια σειρά σεμιναρίων ιστορίας για ενήλικες και παιδιά από 5 ετών.


Θα δημιουργηθούν δυο ξεχωριστά τμήματα, ένα για τους ενήλικες και ένα για τα παιδιά. Το τμήμα ενηλίκων θα το αναλάβει ο αρχαιολόγος κ. Γιώργος Πλάκας και θα περιλαμβάνει διαλέξεις που θα καλύπτουν όλες τις περιόδους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι το τέλος της αρχαιότητας.

Το τμήμα των παιδιών, το οποίο θα αναλάβει η αρχαιολόγος και εκπαιδευτικός κ. Έλενα Παπανικολάου, θα προσεγγίσει τις ίδιες ιστορικές περιόδους με το τμήμα ενηλίκων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες ενεργητικής μάθησης. Έτσι, όσοι γονείς παρακολουθήσουν το σεμινάριο μαζί με τα παιδιά τους, θα μπορούν να έχουν ένα κοινό θέμα συζήτησης πάνω στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων.

Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε δεύτερη Τετάρτη στους χώρους του Antikenmuseum. Το τμήμα ενηλίκων θα φιλοξενείται στην αίθουσα σεμιναρίων του Μουσείου, ενώ το παιδικό τμήμα στο εργαστήριο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του σχολείου μας στο Μουσείο τον Ιούνιο.
Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκούν από τις 18:00 μέχρι τις 20:00. Θα υπάρξουν δύο κύκλοι των 7 συναντήσεων (Α΄ κύκλος από 27.09.19 έως 24.01.2020, Β΄ κύκλος από 07.02.2020 έως 19.06.2020)

Το κόστος για κάθε κύκλο θα είναι για τους ενήλικες 160 CHF, για το πρώτο παιδί 100 CHF και για το δεύτερο παιδί 40 CHF.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Elena Papanikolaou στο +41 76 793 67 51, ενώ για εγγραφές μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία των μελών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα τμήματα των ενηλίκων ή/και παιδιών στο elpapani@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου