Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου τα Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου ΚαΐρουΛιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για τα ιστορικά θυρανοίξια του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, που ανακαινίστηκαν από το περίσσευμα της καρδιάς της μεγάλης Αιγυπτιώτισσας Ευεργέτιδος κας Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη, που από κοινού με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, επωμίστηκε το τεράστιο κόστος όλων των έργων στο θρησκευτικό αυτό μνημείο για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Ήδη, από αυτές τις ημέρες, αρχίζουν οι απαραίτητες συσκέψεις από τις αρμόδιους φορείς, για να προετοιμαστούν όλα στην εντέλεια για το μεγάλο αυτό γεγονός, για το οποίο έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής κ. Χρυσόστομος και μία πλειάδα επισήμων.

Τα Θυρανοίξια του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου θα πραγματοποιηθούν προεξάρχοντος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου