Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας απονέμει υψηλή διάκριση στον Sigmar Gabriel


Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα. Πρόκειται για την ύψιστη διάκριση που απονέμεται από πλευράς του ελληνικού κράτους σε πολίτες ξένων χωρών.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο, Θεόδωρος Δασκαρόλης, εξ ονόματος του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, τεκμηρίωσε την απόφαση για την απόδοση της τιμητικής διάκρισης, με την ακόλουθη δήλωση:
‘Αυτή η διάκριση σας απονέμεται εις αναγνώριση της υποστήριξης και φιλίας που επιδείξατε προς την Ελλάδα σε πολύ κρίσιμους καιρούς. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί αναγνώριση και της μαχητικής σας δράσης υπέρ της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, υπέρ της διεθνούς συνεργασίας και κατανόησης, μεταξύ χωρών και λαών. Έχετε υπηρετήσει αυτούς τους στόχους με θάρρος και στρατηγική οξύνοια. Κατά κύριο λόγο όμως, πρόκειται για μία αναγνώριση της συνεπούς και αδιάλειπτης δραστηριοποίησής σας υπέρ της Ευρώπης, της κοινής μας στέγης, που θα οφείλαμε να την θεωρούμε πολύ περισσότερο ως ευλογία, παρά ως μία απλή αναγκαιότητα’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου