Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Λεμεσός: Καταστηματάρχες λένε όχι στην εργασία της ΚυριακήςΓια διάλυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και εξαπάτηση της κοινής γνώμης, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, Κρίστης Δημητρίου, σε σχέση με το ωράριο των καταστημάτων και την εργάσιμη Κυριακή.
Σε ανακοίνωση του προς τα ΜΜΕ, ο κ.Δημητρίου αναφέρει πως "το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων και ειδικά το θέμα της εργάσιμης Κυριακής έχει κρυφτεί κάτω από το χαλί για πολλούς και διάφορους λόγους" και υποστηρίζοντας ότι, με μη τεκμηριωμένες δικαιολογίες, εδώ και επτά χρόνια, έχει μεταφερθεί το 25% της κατανάλωσης τις Κυριακές.

Αποτέλεσμα αυτού, συνεχίζει, είναι να διαλυθούν οι οικογενειακές και μη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να καταπατηθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και "να εξαπατηθεί η κοινή γνώμη για δήθεν νέες θέσεις εργασίας, αφού στην πραγματικότητα κλάπηκαν ώρες από μόνιμους και δόθηκαν σε part timers υπαλλήλους που έχει σαν αποτέλεσμα".

Αναφέρει δε ότι η εργοδότηση part-time υπαλλήλων έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή πληρωμής Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και την αποφυγή πληρωμής υπερωριών τις Κυριακές.

Καταθέτει επίσης δείγμα μισθοδοσίας part time υπαλλήλου σύμφωνα με το οποίο, εάν αμείβεται κάποιος με 4 ευρώ την ώρα, δηλαδή 32 ευρώ το οκτάωρο, στην πραγματικότητα, υποδεικνύει, ο καθαρός μισθός του θα είναι περί τα 17 ευρώ, εάν αφαιρεθούν διάφορα έξοδα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μέρας, όπως κόστος φαγητού, βενζίνης, καφέ κλπ.

"Ποιος δέχεται από όλους εμάς να χάσει την μοναδική μέρα που ανήκει στην οικογένεια για €17;", διερωτάται τέλος ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου