Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες στην ΠορτογαλίαΑπό το Σάββατο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές σε μια ορεινή περιοχή, στα κεντρικά της Πορτογαλίας.


Οι ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία που άγγιζε σήμερα τους 35 βαθμούς προκάλεσαν πολλές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απομονωμένα σπίτια κοινοτήτων κοντά στην πόλη Μασάου και οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους χρησιμοποιώντας κουβάδες και λάστιχα ποτίσματος.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιήσει μεγάλο μέρος του δυναμικού της, όπου περίπου 1.700 πυροσβέστες με 480 οχήματα και 23 αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Καστέλου Μπράνκου έχουν τραυματιστεί 20 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 8 είναι πυροσβέστες. Ένας πολίτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λισαβόνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν πολλές κοινότητες, για προληπτικούς λόγους.

Δύο άλλες δασικές πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το Σάββατο τέθηκαν υπό έλεγχο τη νύχτα και η μία από αυτές σβήστηκε τελείως γύρω στο μεσημέρι σήμερα.

Ως υπαίτιος για μία από τις πυρκαγιές συνελήφθη στο Καστέλου Μπράνκου ένας άνδρας 55 ετών. Όμως ο ύποπτος δεν φαίνεται να διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στις άλλες φωτιές που ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου