Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Πολύ μεγάλη συμμετοχή Κυπρίων στη φετινή Γιορτή του Κρασιού στο ΛονδίνοΜε πολύ μεγάλη συμμετοχή των ομογενών, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, στο βόρειο Λονδίνο, η 37η ετήσια Γιορτή του Κρασιού και παράλληλη εμπορική έκθεση που διοργανώνει η εφημερίδα «Η Παροικιακή».


Τα περίπτερα των παροικιακών επιχειρήσεων που εξέθεσαν φέτος τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους περιηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καδής δήλωσε πως “αυτή η εκδήλωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για δεκαετίες διατηρείται, αναβαθμίζεται και στηρίζεται από την κυπριακή πολιτεία. Την έχουμε στηρίξει αυτή την εκδήλωση και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε».

Αναφερόμενος στο νόημα αυτής της Γιορτής, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως «είναι παρά πολύ σημαντικό το ότι μέσα από αυτή την εκδήλωση προωθούνται τα κυπριακά προϊόντα. Είναι αφιερωμένη στα κυπριακά κρασιά, τα οποία έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και βλέπω ότι αγκαλιάζονται από το κοινό εδώ στο Λονδίνο. Παράλληλα, όμως, και αυτό είναι το ιδιαίτερα σημαντικό,
φέρνει στον ίδιο χώρο τρεις γενιές της παροικίας, σε ένα μοναδικό συναπάντημα. Σε ένα συναπάντημα γνωριμίας με τα παραδοσιακά προϊόντα της Κύπρου, με την κυπριακή μουσική, με τα κυπριακά ήθη και έθιμα”.

“Εάν τα βάλει όλα κανείς μαζί όλα αυτά, θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της εκδήλωσης και θα αντιληφθεί και γιατί η πολιτεία τη στηρίζει και θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Είμαι έτοιμος να ακούσω τις απόψεις των διοργανωτών για να δούμε πώς θα την αναβαθμίσουμε περισσότερο», πρόσθεσε.

Και οι δύο βραδιές της εκδήλωσης έκλεισαν με συναυλία της δημοφιλούς λαϊκής ερμηνεύτριας Πέγκυς Ζήνα, ενώ κατά τη διάρκεια των δύο ημερών πλούσιο ήταν και το υπόλοιπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου