Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Κύμα καύσωνα στη Δυτική και Κεντρική ΕυρώπηΠρωτοφανής από το 1947 καύσωνας έπληττε από τη Δευτέρα την Ευρώπη, με θερμοκρασίες που μπορεί και να ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς Κελσίου (104 Φαρενάιτ) κατά την διάρκεια της εβδομάδας, φθάνοντας σε νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Το κύμα έφτανε από τη Σαχάρα και αναγκάζει τις αρχές να πληθαίνουν τις προειδοποιήσεις προς τον πληθυσμό, την ώρα που η υπερθέρμανση του πλανήτη, που συνδέεται με την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το κλιματικό φαινόμενο απειλεί να επαναληφθεί, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

«Ο ήλιος μπορεί να μην κρυφτεί καθόλου, μεγάλες ποσότητες θερμού αέρα μας έρχονται από την Αφρική», σύμφωνα με την Ζαμπίνε Κρούγκερ, της γερμανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας DWD, η οποία θεωρεί ότι το νότιο τμήμα της χώρας θα πληγεί περισσότερο.

Συναγερμός 3ου βαθμού στην 4βάθμια κλίμακα κηρύχθηκε στην περιοχή του Παρισιού, καθώς η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, που βαφτίστηκε «φονικό καλοκαίρι» και προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.

Στη Ισπανία, η Μετεωρολογική Υπηρεσία AEMET δημοσίευσε χθες σειρά συμβουλών για την αντιμετώπιση των επεισοδίων του καύσωνα και επέστησε την προσοχή για πολύ αυξημένο κίνδυνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου