Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ο κατηγορούμενος νεοναζί ομολόγησε την δολοφονία στελέχους του κόμματος της ΜέρκελΟ Γερμανός νεοναζί, ο οποίος έχει ήδη καταδικασθεί για ρατσιστική βία, ομολόγησε και τον φόνο ενός πολιτικού του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της μετανάστευσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο ύποπτος, ένας 45χρονος που είχε ήδη καταδικασθεί το 1993 για μια επίθεση με εκρηκτικά εναντίον εστίας αλλοδαπών, «δήλωσε πως έδρασε μόνος», σύμφωνα με τον υπουργό, έπειτα από συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στην Μπούντεσταγκ αφιερωμένη σε αυτήν την υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.


Ο Στέφαν Ερνστ, ο οποίος είχε βγει εδώ και χρόνια από τα «ραντάρ» των υπηρεσιών πληροφοριών, είχε συλληφθεί στα μέσα Ιουνίου στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του Βάλτερ Λίμπκε, τοπικού αιρετού αξιωματουχου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην Έσση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η έρευνα γι’ αυτήν την «πολιτική δολοφονία» δεν έχει τελειώσει και αφορά την αναζήτηση ενδεχόμενων συνεργών, παρόλο που ο ύποπτος ισχυρίζεται πως δεν είχε.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ υποσχέθηκε επίσης ότι θα διατεθούν επιπλέον μέσα στη μάχη εναντίον της άκρας δεξιάς. Τόνισε πως η κυβέρνηση θα προσλάβει περισσότερους ερευνητές για να παρακολουθούν τις δραστηριότητες ομάδων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ιδιαίτερα στο ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου