Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Παναγία των Παρισίων: Φόβος για μόλυνση από μόλυβδο σε παιδιά και εγκύουςΤα παιδιά και οι έγκυες που ζουν κοντά στην κατεστραμμένη από τη φωτιά Παναγία των Παρισίων κλήθηκαν να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις, καθώς υπάρχει ο φόβος μόλυνσης εξαιτίας του μόλυβδου.


Προειδοποίηση-σοκ: Η Παναγία των Παρισίων μπορεί να καταρρεύσει από ισχυρούς ανέμους

Η ανησυχία προκλήθηκε όταν εξετάσεις σε παιδί που ζει στην περιοχή έδειξαν ότι είχε εκτεθεί σε μόλυβδο και τα επίπεδα της ουσίας στο αίμα του ήταν πάνω από το όριο. Η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων στις 15 Απριλίου απελευθέρωσε τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα. Περίπου 300 τόνοι μόλυβδου, από την οροφή και το καμπαναριό του καθεδρικού, έλιωσαν από τις φλόγες και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των γύρω περιοχών.

Ερευνα για μόλυνση μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Μία εβδομάδα μετά τη φωτιά η αστυνομία καθησύχαζε τους πολίτες, λέγοντας ότι είναι πολύ περιορισμένη η έκθεση σε μόλυβδο, αλλά ζητούσε από όσους ζούσαν κοντά στην Παναγία των Παρισίων να σκουπίσουν με υγρά μαντηλάκια την όποια τέφρα υπήρχε. Τώρα όμως, η υγειονομική υπηρεσία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα, μετά τις εξετάσεις σε παιδί που έδειξαν ότι στο αίμα του υπήρχαν πάνω από 50 μικρογραμμάρια μολύβδου ανά λίτρο.
powered by Rubicon Project

Επειτα από αυτό, ζητήθηκε για προληπτικούς λόγους οι έγκυες και τα παιδιά κάτω των 7 ετών που ζουν στην περιοχή που βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, να επισκεφθούν τον γιατρό τους. Ο μόλυβδος είναι τοξικός για τους ανθρώπους και είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα μικρά παιδιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα στα νεφρά.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου