Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Γιορτή Παγκρήτιου Συλλόγου Δανίας- 78η Επέτειος από την Μάχη της ΚρήτηςΜε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η γιορτή του Παγκρήτιου Συλλόγου Δανίας για τον εορτασμό της 78ης επετείου από την Μάχη της Κρήτης. Το Σάββατο, 25 Μαίου 2019, o Παγκρήτιος Σύλλογος Δανίας τίμησε την επέτειο αυτή με γνήσια κρητική μουσική, πλούσιο φαγητό και ασταμάτητο χορό!
Έλληνες και Δανοί φιλέλληνες γέμισαν το σχολείο Skovbrynet Skole, στο Bagsværd της Κοπεγχάγης και απόλαυσαν μια βραδιά με όμορφες μελωδίες από παραδοσιακή, κρητική ορχήστρα που ταξίδεψε από τα Χανιά και το Ρέθυμνο της Κρήτης μοναχά για αυτόν τον σκοπό.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αξιότιμη Πρέσβης της Ελλάδας στη Δανία, κυρία Ευθαλία Κακιοπούλου.

Στον χαιρετισμό τους στους παρευρισκομένους, η κυρία Πρέσβης και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου, κος Γεώργιος Βουρεξάκης αναφέρθηκαν στα διαχρονικά μηνύματα της ιστορικής επετείου. Στην σύντομη ομιλία τους, υπογράμμισαν τη σημασία της Μάχης αυτής στην εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και σαν σύμβολο αντίστασης και αγάπης για την ελευθερία. Όπως έγραψε η πένα του Καζαντζάκη, οι Κρητικοί έκαναν αυτό που δεν μπορούσαν, το αδύνατο έγινε δυνατό και μερικοί άοπλοι αλλά αποφασισμένοι Κρητικοί αντιστάθηκαν σθεναρά και προκάλεσαν οδυνηρές απώλειες σε μια τρομερή πολεμική μηχανή.

Την βραδιά ομόρφυναν μουσικά οι Νίκος Ποντικάκης (τραγούδι, λύρα), Tasos Georgakakis (λαούτο) και Lefteris Doundoulakis (κιθάρα, μαντολίνο), οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κρήτη για να μας φέρουν γεύση πατρίδας στην μακρινή Κοπεγχάγη. Χορηγός και μεγάλος συμπαραστάτης στο ταξίδι τους ήταν η Aegean Airlines, οι αερογραμμές που στηρίζουν θερμά τον Παγκρήτιο Σύλλογο Δανίας σε όλες τις τελευταίες εκδηλώσεις μας. Ο Σύλλογος ευχαριστεί την ορχήστρα μας, την Aegean Airlines και προσωπικά την κυρία Βαλασάκη και κυρία Μπούτση και θα χαρούμε να ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον.

Επίσης, τον Παγκρήτιο Σύλλογο στήριξαν με γενναιώδωρες προσφορές ελληνικές επιχειρήσεις και εστιατόρια που εδρεύουν στην Δανία. Θα ακολουθήσει ενημερωτική ανάρτηση με όλους τους χορηγούς μας και δωροθέτες μας ως ελάχιστο ευχαριστώ για την συνεισφορά τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε για την όμορφη, Κρητική μουσική βραδιά όλους τους καλεσμένους μας για την στήριξή σας στο έργο του Συλλόγου και θα χαρούμε να σας δούμε στις επόμενες εκδηλώσεις μας.

Στείλτε μας τις εντυπώσεις σας από τη γιορτή και μοιραστείτε τις ιδέες σας για νέες δραστηριότητες που θα θέλατε να δείτε από τον Σύλλογο. Ιδιαιτέρως, προσκαλούμε τους νέους Κρήτες της Δανίας να γνωρίσουν τον Σύλλογό μας και να φέρουν νέα πνοή στην Κρητική κοινότητα με νέες ιδέες και δράσεις. Μπορείτε να επικοινωνήσετε πάντα μαζί μας στο group μας στο Facebook και στο email μας kritikossyllogos@kriti1.dk.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου