Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Αυστραλία: Εταιρεία απαγορεύει την εργασία τις Τετάρτες αλλά τις πληρώνει !Τις Τετάρτες, ενώ πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο μετρούν αντίστροφα για το Σαββατοκύριακο, κάποιοι εργαζόμενοι στην Αυστραλία απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης, μακριά από το χώρο εργασίας τους.


Μία εταιρεία digital marketing στην Αυστραλία αποφάσισε να καθιερώσει ριζοσπαστικό και εντελώς διαφορετικό καθεστώς εργασίας και απαγόρευσε τη δουλειά τις Τετάρτες.


Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δουλεύουν μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και πληρώνονται κανονικά για πέντε. Πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Την Τετάρτη όμως τα πάντα σταματούν στην εταιρεία. Τις Τετάρτες όμως τα πάντα σταματάνε. Δεν προγραμματίζονται ποτέ συναντήσεις, συσκέψεις ή άλλες υποχρεώσεις. Αν ωστόσο κάποιος πελάτης χρειαστεί κάτι επείγον, θα σηκώσουν το τηλέφωνο.
Η διοίκηση της εταιρείας διάλεξε την Τετάρτη γιατί ήθελαν να αποφύγουν το συναίσθημα της «Δευτέρας» και έτσι έσπασαν την εβδομάδα σε δύο «μίνι εβδομάδες».
Στόχος τους ήταν να αποφύγουν ένα «μακρύ Σαββατοκύριακο» που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους νέους υπαλλήλους της εταιρείας για ένα «ακόμα μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο».
Επίσης, η διοίκηση δεν ήθελε να αφήσει τους υπαλλήλους να επιλέξουν μόνοι τους πότε θα πάρουν ρεπό, καθώς αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.

Πώς εφαρμόστηκε το νέο μέτρο

Η αλλαγή αυτή έγινε δεκτή αρχικά με ενθουσιασμό, αν και στην πορεία υπήρξαν κάποιοι ενδοιασμοί. Η διοίκηση της εταιρείας άρχισε να ανησυχεί ότι το ρεπό που θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι θα δημιουργούσε προβλήματα στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και στην επικοινωνία με τους πελάτες. Παρόλα αυτά, οι ανησυχίες αυτές κάμφθηκαν πάρα πολύ γρήγορα καθώς οι εργαζόμενοι αναδιοργάνωσαν πάρα πολύ γρήγορα τον τρόπο δουλειάς τους.
Η νέα αυτή πολιτική εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2018 και από τότε τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 46% και τα κέρδη της τριπλασιάστηκαν.
Επίσης, παρατηρήθηκε ότι οι μέρες που αρρωσταίνουν οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί και η ικανοποίηση του προσωπικού έχει αυξηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου