Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Βέλγιο:Ο Δαυίδ Κυριακίδης υποψήφιος στις Περιφερειακές ΕκλογέςO Δαυίδ Κυριακίδης, δημοτικός σύμβουλος στο Comines-Warneton του Βελγίου, βρίσκεται υποψήφιος στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές, με τον συνδυασμό «Collectif citoyen». Ο κος Κυριακίδης παρουσιάζει τις θέσεις του και καλεί συμπολίτες και μη σε ψηφοφορία:Ονομάζομαι David, είμαι 55 ετών, έχω γεννηθεί στο Βέλγιο και είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω.

Όντας Cominois από επιλογή και montois εκ γεννήσεως, έχω άμεσα δεθεί και γαντζωθεί θα έλεγα με όλη αυτή την περιοχή.

Εργάζομαι σαν ανεξάρτητος επαγγελματίας από τα 20 μου χρόνια, και ποτέ δεν φοβήθηκα τις προκλήσεις. Έτσι η πολιτική μου άνοιξε τις πόρτες.

Έχω εκλεγεί στο Δημοτικό συμβούλιο, για τρίτη θητεία και είμαι πρόεδρος τοπικής οργάνωσης. Είχα μάθει πολύ γρήγορα τη λειτουργία της δημοτικής και περιφερειακής πολιτικής. Για μένα το να είσαι εκλεγμένος σημαίνει ότι σκέφτεσαι πρώτα και κύρια τους συμπολίτες σου και όχι το εισόδημα που μπορεί να επωφεληθείς από την εκλογή σου, και αυτό το έχω αποδείξει.

Είμαι εντελώς αντίθετος με τις καταστολές που αφορούν τους συμπολίτες μας και κατά των διαστρεβλωμένων πληροφοριών που ανοίγουν την πόρτα για επιπλέον φορολογίες.

Δημιούργησα το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (ICM) για να δώσω στους πολίτες της περιοχής μου το δικαίωμα του λόγου, το δικαίωμα επιλογής και το δικαίωμα συμμετοχής στα σχέδια και αποφάσεις του ΔΗΜΟΥ τους. Θέλω να δώσω στον καθένα ξεχωριστά.

Θέλω να προσφέρω στον καθένα από σας ένα άλλο όραμα της πολιτικής με μια διάφανη και δημοκρατική διαχείριση των πόλεων, των περιοχών αλλά και της χώρας μας.

Η κίνηση πολίτης έχει πετύχει χάρη στη συμβολή της να κάνει να πέσει μια παλαιά πλειοψηφία 66 ετών στην περιοχή μου… Ο κόσμος αλλάζει, η παλαιό-πολιτική του μπαμπά πρέπει να εξαφανιστεί, μια νέα πολιτική συμμετοχική των πολιτών είναι το μέλλον όλων μας!

Η επιτυχία μας σε τοπικό επίπεδο, μας οδήγησε σε συναντήσεις των αντιπροσώπων των πολλών κινημάτων στην Wallonie και στο Brabant wallon με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας να παρουσιάσουμε μια κοινή λίστα, τόσο για τις περιφερειακές εκλογές όσο για τις νομοθετικές του Μαΐου του 2019 με την ονομασία «Collectif citoyen» :

Έχω αναδειχθεί πρώτος της λίστας, μετά από εσωτερική δημοκρατική εκλογή από όλους τους αντιπροσώπους, μία μέθοδος κάπως ξεχασμένη από τα παραδοσιακά συμβαλλόμενα κόμματα, όπου ο πιο ισχυρός εγκαθίσταται στις πρώτες θέσεις.

Οι πολίτες ζητούν μια αλλαγή του σημερινού πολιτικού οράματος ώστε να είναι οι ίδιοι τους στο κέντρο των συζητήσεων και των αποφάσεων.

« Μόνοι μας πηγαίνουμε σίγουρα πιο γρήγορα, όλοι μαζί όμως πηγαίνουμε πιο μακριά! »

Παρακάτω θα δείτε μερικούς μεγάλους άξονες του προγράμματος μας :

 Θα εργαστούμε για την ευεξία των πολιτών, το οποίο θα επιτρέψει στον καθένα ξεχωριστά να βρει τη θέση του μέσα στην κοινωνία μας,
 Να επεξεργαστούμε ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης, μια αναδιοργάνωση των πολιτικών δομών.
 Να επαναπροσδιορίσουμε μια πιο αποτελεσματική γραφειοκρατική διοίκηση, ποιο κοντά στον πολίτη, πιο προσιτή η οποία θα εργάζεται για το κοινό συμφέρον όλων μας.
 Θα επεξεργαστούμε το εκπαιδευτικό, θέλουμε μια εκπαίδευση ποιότητας για όλους και όχι την ισοπέδωσή της από την βάση.
 Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πραγματική στρατηγική για την οικονομία, η οποία θα ευνοεί τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ατομικές ή συλλογικές.
 Θέλουμε μια συμμετοχική δημοκρατία.
 Θέλουμε νόμους που είναι κατανοητοί για τους πολίτες.
 θέλουμε μεγαλύτερη διαφάνεια σε όλα τα πολιτικά επίπεδα.
 Δεν θέλουμε αριστερά ή δεξιά, θέλουμε αποτελεσματικότητα. Την λύση των προβλημάτων μας θέλουμε όλοι, τα παραδοσιακά κόμματα (αριστερά ή δεξιά) έχουν αποτύχει. Αυτά έδωσαν κάποτε λύσεις στα προβλήματα των παππούδων μας, γονέων μας, όχι όμως στα σημερινά ! Σήμερα τα προβλήματά μας θα λυθούν μόνο με την δική μας συμμετοχή !
 Θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε στις αποφάσεις και να αποφασίζουμε για το μέλλον μας !
 Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις, θέλουμε δεσμεύσεις.
 Δεν υπερασπιζόμαστε μια ιδεολογία, υπερασπιζόμαστε μια πραγματική δημοκρατία!
 Είναι πλέον καιρός να αντιδράσουμε, ώστε να επανασυνδεθεί ο πολιτικός κόσμος με την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας.
 Η χώρα αυτή δεν ανήκει σε μία χούφτα εκλεγμένων αξιωματούχων, αλλά στα 11 εκατομμύρια πολιτών της, επομένως είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις λήψεις αποφάσεων και δεν πρέπει να παραμείνουμε θεατές.

Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, στις δυνατότητές σας, δείξτε την εμπιστοσύνη σας
και σε μας, και όλοι μαζί ας εργαστούμε για μια αληθινή εναλλακτική λύση!

Τελειώνοντας θέλω να σας ενημερώσω ότι οι υποψήφιοι της λίστας μας, έχουμε υπογράψει μια δέσμευση που απαγορεύει τη συσσώρευση ενταλμάτων με απολαβές, και δεσμεύονται για δύο συνεχή εντάλματα, διότι για μας η πολιτική δεν μπορεί να γίνει
επάγγελμα! Είμαστε υποψήφιοι από πεποίθηση και όχι για να κάνουμε μια σταδιοδρομία!

Όλοι μαζί στις 26 Μαΐου μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας! Μη στερήσετε από τον εαυτό σας το δικαίωμα του να μπορεί να εκφράσει την άποψή του! Οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές! Αποφασίζουμε για το μέλλον μας !

Ενημερωνόμαστε και ψηφίζουμε αυτούς που πιστεύουμε ότι είναι καλύτεροι και κοντά στον πολίτη! Εμείς οι απλοί πολίτες καλούμαστε να βρεθούμε αρωγοί, αφού αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά!
Εμείς θα πρέπει να προτείνουμε τις λύσεις στα προβλήματά μας!

Ελπίζω να με στηρίξετε ! Σας διαβεβαιώ ότι με τη στήριξή σας θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας και θα βρούμε λύσεις για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου