Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ιρλανδία: Απεβίωσε ο καθηγητής κ. Φρίξος ΙωαννίδηςΜε θλίψη σας ενημερώνουμε οτι απεβίωσε ο καθηγητής κ. Φρίξος Ιωαννίδης, ιδρυτικό και επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η κηδεία του κ. Φρίξου Ιωαννίδη θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στις 11:30 π.μ. στην εκκλησία RC Church of Our Lady of Perpetual Succour (Foxrcok Church), Stillorgan Road, Foxrock, D18, με την ταφή ακολούθως στο Shanganagh Cemetery, South Co.Dublin.

Η οικογένεια του κ. Φρίξου Ιωαννίδη παρακαλεί όποιον θέλει να δωρίσει στη μνήμη του, να το κάνει προς την Ελληνορθόδοξη Ενορία Δουβλίνου στον κάτωθι λογαριασμό:
IBAN: IE53 AIBK 9311 5223 4597 97
BIC: AIBKIE2D
Account name: GREEK ORTHODOX PARISH

Βιβλίο συλλυπητηρίων https://rip.ie/cb.php?dn=389119

Ο κ. Φρίξος Ιωαννίδης με Kυπριακή καταγωγή ήταν από τους πρώτους Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στην Ιρλανδία, εργάστηκε στο UCD ως καθηγητής πολιτικός μηχανικός. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ιρλανδο-Ελληνικού Συνδέσμου (1962) και της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας (1964). Η συνεισφορά ήταν καθοριστική στην ίδρυση της Eλληνορθόδοξης Κοινότητας τη δεκαετία του 80 και της εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δουβλίνο (1994). Διατέλεσε πρόεδρος και στους τρεις φορείς. Κατείχε θέση προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι την ίδρυση της Κυπριακής πρεσβείας στο Δουβλίνο. Υπήρξε ο πρώτος δάσκαλος ελληνικής γλώσσας στην Ιρλανδία στα παιδιά των Ελλήνων πριν από την ίδρυση του Ελληνικού Σχολείου Ιρλανδίας (2003).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου