Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Λουξεμβούργο: Συναυλία της Κομπανίας και των Αντάμα

Το project VOKAL, στην πρώτη του διοργάνωση στο Λουξεμβούργο, φιλοξενεί δύο από τα σημαντικότερα σχήματα της παραδοσιακής μας μουσικής, με την Κομπανία στο ρεμπέτικο και τους Αντάμα στην κρητική παραδοσιακή.
Αντάμα (Κάρολος Κουκλάκης: Μπουλγαρί, φωνή - Ειρήνη Δερέμπεη: Θιαμπόλι, φωνή -
Ανδρέας Αρβανίτης: Λαούτο, λύρα, ασκομαντούρα): Πρόκειται για ένα σχήμα που δημιουργήθηκε και καθοδηγείται από τον Κάρολο Κουκλάκη και την Ειρήνη Δερέμπεη, όπου άλλοτε μας ταξιδεύουν στο μονοπάτι της σύγχρονης, επηρεασμένη από την παράδοση, κρητικής μουσικής και άλλοτε στην γνήσια παραδοσιακή. Με πρωταγωνιστές τους αυλούς και τα έγχορδα όργανα όπως το θιαμπόλι (κρητικό πνευστό) και το Μπουλγαρί (κρητικός ταμπουράς), πραγματοποιούν συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα δύο αυτά όργανα αγκαλιάζει ο ήχος της λύρας, του λαούτου και της ασκομαντούρας που εναλλάσσονται στα χέρια του Ανδρέα Αρβανίτη.
Κομπανία (Σωτήρης Παπατραγιάννης: Φωνή, μπαγλαμάς - Ιουλία Καραπατάκη: Φωνή - Νίκος Πρωτόπαπας: Κιθάρα - Θοδωρής Πετρόπουλος: Μπουζούκι -
Δημήτρης Γκίνης: Ακορντεόν): Είναι μία από τις κορυφαίες μπάντες στην ρεμπέτικη σκηνή όπου δημιουργήθηκε το 2011. Έρχονται δυναμικά και αφοσιωμένοι να μας ερμηνεύσουν ρεμπέτικα και σμυρναίικα κομμάτια με τρόπο μοναδικό κρατώντας ζωντανό το κλίμα της εποχής. Εμφανίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δημιουργώντας μας αξέχαστες στιγμές με κλασσικές και σπάνιες εκτελέσεις. Παράλληλα έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Ημισκούμπρια, Αγάθωνας, Βασίλης Λέκκας, Νίκος Ζιωγαλάς, Σωκράτης Μάλαμας και άλλους, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε διεθνή μουσικά ντοκυμαντέρ όπως αυτό της Φιλαρμονικής του Βερολίνου σχετικά με την Αθήνα και την μουσική της παράδοση .
Για τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου διατίθενται μειωμένα εισιτήρια των 20€. Προπώληση εισιτηρίων μελών ΕΚΛ: info@ekl.lu
Προπώληση εισιτηρίων για μη μέλη ΕΚΛ: www.weezevent.com/kompania-antama-melusina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου