Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Μετανάστης κρύφτηκε στο ταμπλό αυτοκινήτου ώστε να περάσει παράνομα στην Ευρώπη
Συχνό φαινόμενο είναι το κύμα χιλιάδων μεταναστών να προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη, που στην απελπισία τους ψάχνουν διάφορους τρόπους ώστε να τα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα τους.
Τρόποι που τις περισσότερες φορές κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους. Οι συνοριοφύλακες καθημερινά αντικρίζουν καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια της απελπισίας καθώς βλέπουν στα μάτια αυτών το όνειρο ώστε να αποκτήσουν μακρυά από τη χώρα τους μία νέα και πιο αξιοπρεπή ζωή.


Μία περίπτωση απελπισίας αυτών των ανθρώπων απεικονίζεται σε μία φωτογραφία που κάποιος κρύφτηκε μέσα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες.


Την ώρα που η Ιταλία απειλεί με «βαριά» πρόστιμα όσους σώζουν πρόσφυγες, η ισπανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την στιγμή που οι συνοριοφύλακες βρήκαν έναν άνδρα σε ηλικία περίπου 20 ετών να έχει στριμωχτεί μέσα στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου, προσπαθώντας να εισέλθει στην Ισπανία από την Μελίγια.

Οι αξιωματικοί δήλωσαν πως σταμάτησαν για έλεγχο τρία αυτοκίνητα στην Μπενί Ενζάρ του Μαρόκου, μέσα σε τρεις ώρες το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες βρέθηκε άλλος ένας παράνομος μετανάστης που κρυβόταν πίσω από τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου και έναν χωμένο μέσα σε ένα φορτηγό, όπου κινδύνευαν να συνθλιβούν.Με πόνο στις αρθρώσεις και σημάδια αποπροσανατολισμού οι μετανάστες

Οι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένου ενός 15χρονου κοριτσιού, διασώθηκαν ενώ δύο από τους άνδρες, ηλικίας 20 και 21 ετών, χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες, όλοι τους έδειχναν σημάδια ασφυξίας, αποπροσανατολισμού και πόνο στις αρθρώσεις λόγω των «τρομερών συνθηκών» υπό τις οποίες ταξίδευαν.Τρεις άνδρες, όλοι Μαροκινοί υπήκοοι, ηλικίας 19, 30 και 31 ετών, συνελήφθησαν υπό την υπόνοια της λαθρεμπορίας ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου