Σάββατο 25 Μαΐου 2019

"Συμμετέχω" ...η νέα ομάδα της Ελληνικής Κοινότητας ΜόντρεαλΗ ανακοίνωση της δημιουργίας της ομάδας μας αποτελούμενης από 51 υποψηφίους αποτελεί ιστορική στιγμή για τα Συμβούλια της ΕΚΜΜ. Η ομάδα περιλαμβάνει 24 υποψήφια μέλη για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και 27 υποψήφια μέλη (9 το καθένα) για τα τρία Περιφερειακά Συμβούλια του Μοντρεάλ, του Λαβάλ και της Νότια Ακτής.

Είναι ιστορική στιγμή επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΚΜΜ η συντριπτική πλειοψηφία των 24 υποψηφίων του Συμβουλίου αποτελείται από νέους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στον Καναδά. Ηγέτης της ομάδας και υποψήφια για την προεδρία, για πρώτη φορά στην 113χρονη πορεία της ΕΚΜΜ, είναι μία γυναίκα, η κυρία Aννη Κουτράκη.

Η ομάδα αυτή αντιπροσωπεύει την ουσιαστική μετάβαση από την πρώτη γενιά των Ελλήνων του Μοντρεάλ στη δεύτερη και την τρίτη. Τα περισσότερα από τα μέλη της είναι απόφοιτοι των Ελληνικών σχολείων, “Σωκράτης-Δημοσθένης”, “Αριστοτέλης”, “Πλάτων-Όμηρος” και “Άγιος Νικόλαος”, ενώ πολλοί είναι γονείς μαθητών των σχολείων μας.

Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η ομάδα αποτελεί μια συσπείρωση νέων ανδρών και γυναικών με αγάπη για τον Ελληνισμό, υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και όρεξη για δουλειά, γύρω από έναν πυρήνα ανθρώπων με γνώση και μεγάλη εμπειρία στα κοινά. Μερικοί από τους υποψηφίους μας έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στα Διοικητικά Συμβούλια της κοινότητάς μας τα τελευταία 25 χρόνια, εκπροσωπώντας τα μέλη της παροικίας μας. Η ομάδα μας αποτελεί έμπρακτο δείγμα της ενότητας που μας διακρίνει. Άνθρωποι που πιστεύουν στις δυνατότητες της κοινότητάς μας, θέλουν να προσφέρουν και να δουλέψουν προς όφελος της ΕΚΜΜ, και των 67.000+ Ελλήνων του μείζονος Μοντρεάλ και να προωθήσουν τον Ελληνισμό στο Κεμπέκ, τον Καναδά, καθώς και τα ελληνικά συμφέροντα σε όλο τον κόσμο.

Το όνομα της ομάδας είναι: ΣυμμετέχωΣύνθημά μας είναι: Forward Together - Μαζί Πάμε ΜπροστάΑρχές και αξίες:


Ανοιχτοί σε νέες ιδέες


Συμμετοχή των μελών


Παροχή υπηρεσιών άριστης ποιότητας


Αύξηση των ενεργών μελών, των εσόδων και ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιώνΕντολή και αποστολή μας:

Η ανάπτυξη της ΕΚΜΜ μέσω της ενεργής συμμετοχής των μελών της και της προσφοράς υπηρεσιών στις παρούσες και μελλοντικές γενιές, ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές υπηρεσίες, με παράλληλη βελτίωση των οικονομικών της κοινότητας.Προτεραιότητες ομάδας:

Βελτίωση της εικόνας της ΕΚΜΜ και επαναπροσδιορισμός της μέσα από τις ακόλουθες πρωτοβουλίες, που δημιουργούν πάνω στα ισχυρά σημεία της ΕΚΜΜ.
Διεξαγωγή Στρατηγικής Επισκόπησης


Προσέγγιση μελών με σκοπό την πιο ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά


Επίτευξη χρηματοοικονομικής σταθερότητας


Διατήρηση της άριστης ποιότητας στην εκπαίδευση


Περαιτέρω ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών σε συνάρτηση με τις αυξημένες ανάγκες


Προσέγγιση και ενεργοποίηση της νεολαίας


Πλήρης εκμετάλλευση και βελτίωση της συντήρησης των περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΜΜ.


Επέκταση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων


Ενίσχυση της συνεργασίας με άλλους φορείς και οργανώσεις

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της Aννη ΚουτράκηΗ Aννη Κουτράκη έχει υπηρετήσει ενεργά την Ελληνική Παροικία τα τελευταία 25 χρόνια, ξεκινώντας από την Επιτροπή Γονέων του Σχολείου “Δημοσθένης” και το Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Laval, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Ταμία. Η Annie έχει υπηρετήσει επίσης στο Συμβούλιο του CLSC στο Chomedey. Στη συνέχεια υπηρέτησε στην Ελληνική Κοινότητα του Μοντρεάλ ως Αντιπρόεδρος, Γραμματέας Μάρκετινγκ και Ταμίας.Στην επαγγελματική της ζωή, η Aννη είναι Αντιπρόεδρος, Διευθύντρια Υποκαταστήματος και Σύμβουλος Υπηρεσιών, σε μεγάλη εταιρεία επενδύσεων, έχοντας την ευθύνη για σχεδόν 100 άτομα στο υποκατάστημα στο κέντρο του Μοντρεάλ.
Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα Συμμετέχω θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, συμπεριλαμβανομένων των μελών, του λεπτομερούς προγράμματος κλπ. Τα μέλη θα είναι διαθέσιμα για συνεντεύξεις.


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Κωνσταντίνα Kαρβελά (Constance Karvelas) στο 514 212 9523 ή στο constance@ckameleon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου