Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Εκδηλώσεις για τους Έλληνες του Λουξεμβούργου
Η Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου παρουσιάζει τη συναυλία της Μελίνας Χρυσάφη (φωνή) και του Μάριου Καζά (πιάνο) με τίτλο "This thing called Love".
Η Μελίνα και ο Μάριος θα μας οδηγήσουν σε ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους της τζαζ, εξερευνώντας τα μυστήρια του ακαταμάχητου έρωτα από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο ως τον Αμερικανικό Νότο, σε διάφορες γλώσσες και μουσικά είδη.
Διάσημες μελωδίες αλλά και σπάνια διαμάντια, μουσικές από τον κινηματογράφο και το θέατρο, θα σας ταξιδέψουν σε μια μαγική βραδιά με τα φτερά του Έρωτα!
Σας περιμένουμε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στη Brasserie Wenzel (Abbaye de Neumünster, 28 rue Münster, L-2160 Luxembourg). Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμή εισιτηρίου: 20 €.
Εισιτήρια: 26 20 52 982 (Brasserie Wenzel), info@brasseriewenzel.lu, info@ekl.lu και από τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΛ.
Δείτε εδώ την αφίσα της συναυλίας.

Ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας Λουξεμβούργου


Διαγωνισμός φωτογραφίας Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ 2019 - Η Ευρώπη μας: Κοινές Ρίζες, Κοινό Μέλλον
Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης 2019 (9η Μαΐου), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: "Η Ευρώπη μας: Κοινές Ρίζες, Κοινό Μέλλον". Έλληνες πολίτες που κατοικούν σε χώρες κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και πολίτες της ΕΕ που κατοικούν στην Ελλάδα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποτυπώνουν τοποθεσίες, αντικείμενα, γεγονότα κ.α. που τους θυμίζουν τον τόπο καταγωγής τους στη χώρα στην οποία κατοικούν. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει μία φωτογραφία -ασπρόμαυρη ή έγχρωμη- στη διεύθυνση: europe.direct@eliamep.gr έως την 8η Μαΐου. Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή .jpg ή .gif και το αρχείο να φέρει το επίθετο του διαγωνιζόμενου. Το email που θα σταλεί θα πρέπει να έχει θέμα: «Διαγωνισμός φωτογραφίας 2019».
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του διαγωνισμού.

Κτηματολόγιο
Από το Νοέμβριο του 2018 ξεκίνησε σταδιακά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν έχουν κτηματογραφηθεί έως σήμερα. Πληροφορίες σχετικά με το ποιες περιοχές κτηματογραφούνται, τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για κάθε περιοχή μπορείτε να βρείτε στην ενότητα "Αναζήτηση Περιοχών" στην ιστοσελίδα: www.ktimatologio.gr.
Μπορείτε επίσης να υποβάλετε τη δήλωση ηλεκτρονικά εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε επίσης να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο.

Ανακοινώσεις της Ενορίας Αγίου Νικολάου


Πολιτιστική Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ποντιακού Ελληνισμού Ευρώπης
Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Ποντιακού Ελληνισμού Ευρώπης, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19.30 θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην αίθουσα του Ιερού μας Ναού του Αγίου Νικολάου (1a, Rue du Schlammesté, L-5770 Weiler-la-Tour) μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορούς του Πόντου. Η είσοδος είναι ελεύθερη!
Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 μετά τη Θ. Λειτουργία, στην αίθουσα του Ναού θα δοθεί διάλεξη από καθηγητή Πανεπιστημίου ειδικευμένου στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες στο επόμενο δελτίο μας.

Ενοριακή Εκδρομή
Η Ενορία Αγίου Νικολάου Λουξεμβούργου διοργανώνει εκδρομή στην Αλβανία & στην Κωνσταντινούπολη από την Κυριακή 26 Μαΐου έως Σάββατο 1η Ιουνίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στον π. Σπυρίδωνα: papaspiros.lux@gmail.com ή +352 691 978 978Ανακοινώσεις Συλλόγων


Θεατρική Εταιρεία Λουξεμβούργου


Θεατρικό εργαστήριο για παιδιά, 13 - 18 Απριλίου 2019
H Θεατρική Εταιρεία Λουξεμβούργου διοργανώνει θεατρικό εργαστήριο για τους μικρούς της φίλους, με θέμα: «Ο γύρος του κόσμου σε 6 ημέρες», από τo Σάββατο 13 έως και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Tο εργαστήριο απευθύνεται σε ελληνόφωνους μαθητές από οποιοδήποτε σχολείο, ηλικίας 6 έως 10 ετών.
Εμψυχώτριες: Χριστίνα Ζήκου, ηθοποιός - θεατρολόγος και Ευαγγελία Σαραφίδου, παιδαγωγός προσχολικής αγωγής.
Με αφορμή το βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», θα ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας και όχι μόνο… στα πέρατα του κόσμου! Θα είμαστε οι ίδιοι όταν ολοκληρώσουμε αυτό το ταξίδι; Μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού (αυτοσχεδιασμός, παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση) και εκπαιδευτικού δράματος, θα διαπραγματευτούμε τις έννοιες του χρόνου, του ταξιδιού και της φιλίας. Mε αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα μπορέσουν να απελευθερώσουν τη φαντασία τους, να καλλιεργήσουν την ψυχοκινητική τους έκφραση, να κοινωνικοποιηθούν, να εξοικειωθούν με την τέχνη και κυρίως να διασκεδάσουν!
Ώρες: Σάββατο έως Τετάρτη 13.00-17.00, Πέμπτη 12.00 - 15.00
Τόπος: το παλιό σχολείο του Weimershof (10, rue des Marguerites, L-2127 Luxembourg)
Συμμετοχή: 170 € (300 € για δύο αδέλφια) ή για τα μέλη της ΘΕΛ*: 150 € (280 € για δύο αδέλφια)
Πληροφορίες - εγγραφές: Μελίνα Χρυσάφη (melpomeni.chryssafi@eca.europa.eu)
*Μέλη της ΘΕΛ λογίζονται όσοι καταβάλουν την ετήσια συνδρομή των 40 € για το 2019.
Η Χριστίνα, η Ευαγγελία και όλοι μας στη ΘΕΛ θα χαρούμε πολύ να έχουμε κοντά μας τα παιδιά σας τον Απρίλιο!
Σύντομο βιογραφικό των εμψυχωτριών και περισσότερες πληροφορίες για τη ΘΕΛ και μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο, το Facebook και το Instagram της ΘΕΛ:
https://theatrikolux.wordpress.com
facebook.com/greektheatresocietyofluxembourg
https://www.instagram.com/insta.thel2019
Δείτε εδώ την αφίσα του εργαστηρίου.


Ελληνική Λέσχη Ανάγνωσης Λουξεμβούργου (Ε.Λέ.Α.Λ)


Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για την παρουσία και το ενδιαφέρον σας στην πρώτη συνάντηση της Ε.Λέ.Α.Λ. την περασμένη Παρασκευή. Οι σκέψεις και οι προτάσεις σας μας βοήθησαν να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας.
Συμφωνήσαμε από κοινού πως στις επόμενες τρεις συναντήσεις που έχουμε ως και τον μήνα Ιούλιο θα διαβαστούν τα παρακάτω βιβλία:
-συνάντηση Μαΐου: Γιώργος Ιωάννου, Το δικό μας αίμα
-συνάντηση Ιουνίου: Δημοσθένης Παπαμάρκος, Γκιακ
-συνάντηση Ιουλίου: Θανάσης Βαλτινός, Στοιχεία για τη δεκαετία του '60.
Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τις 17 Μαΐου 18:30 στο Foyer Européen, στην αίθουσα του 2ου ορόφου.
Σας περιμένουμε όλες και όλους με χαρά!


Εργαστήριο θεατρικής και μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά 3-10 ετών


Την Κυριακή 19 Μαίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο θεατρικής και μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά 3-10 ετών στην αίθουσα Mamerhaff, 14 rue Henri Kirpach 8237 Mamer, με θέμα το Καλοκαίρι.
Το θεατρικό παιχνίδι και η μουσικοκινητική αγωγή συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων επικοινωνίας, στην κοινωνική και συναισθηματική εξέλιξη των παιδιών καθώς και στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, ως προϋπόθεσης για την ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης. Eίναι η εφαρμογή στην πράξη των παιδαγωγικών αντιλήψεων και των αισθητικών απόψεων για το θέατρο και τη μουσική που στοχεύουν στην απελευθέρωση της φαντασίας του παιδιού, την καλλιέργεια της ψυχοκινητικής του έκφρασης, της κοινωνικοποίησής του και της εξοικείωσής του με την τέχνη.
Ελάτε να παίξουμε και να γνωριστούμε!
Προσφέρουμε καφέ για τους γονείς και ένα μικρό σνακ για τα παιδιά.
Εμψυχώτριες εργαστηρίου:
Κασσιανή Δημητριάδου μουσικοπαιδαγωγός
Χριστίνα Ζήκου ηθοποιός, θεατρολόγος
Για κρατήσεις θέσεων μέχρι 18 Απριλίου κόστος συμμετοχής 15 ευρώ
Mail επικοινωνίας: drama.music.play@gmail.com
Ώρες: 15:00-16:00 για παιδιά 3-5 ετών / 17:00-18:00 για παιδιά 6-10 ετών
Για παιδαγωγικούς λόγους, θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Πολιτισμού Λουξεμβούργου


Σεμινάριο ελληνικών παραδοσιακών χορών - Traditional Greek dances seminar
Ο Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Πολιτισμού Λουξεμβούργου υποδέχεται τον χοροδιδάσκαλο και ερευνητή λαογραφίας Λεωνίδα Στογιάννη για ένα σεμινάριο αφιερωμένο στους χορούς της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά στο σεμινάριο χορών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, 10:30 – 17:00 στο Foyer Européen, 10, rue Heinrich Heine, L-1720 Luxembourg 1ος όροφος, αίθουσα Adenauer.
Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να φροντίσουν για το φαγητό και το ποτό τους καθώς θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα μεταξύ 13:00-13:45.
Η συμμετοχή κοστίζει 30 € και θα καταβληθεί στον ταμία επί τόπου.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στη διεύθυνσή μας: hellenicdances@gmail.com.
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και να χορέψουμε παρέα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου