Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Οι Αρχές της Σρι Λάνκα προειδοποιούν για νέες τρομοκρατικές επιθέσειςΠαραμένει, καθώς φαίνεται, ο τρόμος στη Σρι Λάνκα μετά τις πρόσφατες αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς οι Αρχές προειδοποιούν για νέα χτυπήματα. Ισλαμιστές φέρονται να σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση, είτε χθες είτε σήμερα, σε πέντε τοποθεσίες.


Για νέες επιθέσεις από τους ισλαμιστές που βρίσκονται πίσω από τις τελευταίες πολύνεκρες επιθέσεις προειδοποιούν οι Αρχές στη Σρι Λάνκα.

Ειδικότερα, καθώς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, ανήμερα του Πάσχα για τους Καθολικούς, οι Αρχές της Σρι Λάνκα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέες επιθέσεις με βαν και βομβιστές μεταμφιεσμένους σε στρατιώτες.

«Μπορεί να υπάρξει άλλο ένα κύμα επιθέσεων», είπε, σύμφωνα με το Reuters, σε επιστολή του προς βουλευτές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας επικεφαλής από τις αστυναμικές Αρχές.

«Η σχετική πληροφορία αναφέρει περαιτέρω πως στις επιθέσεις μπορεί να συμμετάσχουν πρόσωπα ντυμένα με στρατιωτικές στολές που θα χρησιμοποιήσουν ένα βαν», σημειώνεται ακόμη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ισλαμιστές σκόπευαν να πραγματοποιήσουν, χθες Κυριακή ή σήμερα, επιθέσεις σε πέντε τοποθεσίες.

© AP PHOTO / ERANGA JAYAWARDENAΣημειωτέον ότι όσον αφορά στις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους, οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών της Ινδίας είχαν προειδοποιήσει τις Αρχές της Σρι Λάνκα για τις επιθέσεις κάποιες ώρες πριν από τις εκρήξεις. Παράλληλα, οι Αρχές της χώρας είχαν σχετικές ειδοποιήσεις και ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 4 και 11 Απριλίου.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, οι βομβιστές που έσπειραν τον θάνατο ήταν εννέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου